Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 7 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 year, 7 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 1 month
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 4 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Kommunikasjonsproblemer

I dag lærte jeg at en "door buzzer" ikke er det samme som en "door bell". En buzzer er en slik som er nede på gata, der du trykker, og så må du snakke med noen på høyttaleren, og så åpner de døra, mens en bell er en slik du har på et hus, eller på din private dør i oppgangen. Dette lærte jeg da jeg ringte utleiefirmaet for å fortelle dem at vår "door buzzer" ikke fungerer. Så sa mannen at jeg måtte sjekke om naboene våre også hadde problemer, for i såfall var det et "communal problem", som lot til å være noe helt annet.

Jeg ringte på naboens "door bell", men fikk ikke svar. Så banket jeg på, og fikk fortsatt ikke svar. Så løp jeg ned på gata og ringte på naboens "door buzzer", mens Camilla stod utenfor døren og lyttet. Da fikk vi bekreftet at den funket utmerket, og vi greide til slutt å vekke naboen, som stakk hodet ut av døra i det jeg kom løpende opp, og så forsvant inn før jeg rakk å beklage. Skjønt, klokka var halv to på ettermiddagen, så jeg føler meg ikke så veldig slem.

Grunnen til at vi ble oppmerksomme på problemet med vår "door buzzer", eller porttelefon, som jeg sikkert burde si, er at vi har fått massevis av lapper i det siste som indikerer at forskjellige transportselskaper har forsøkt å levere ting til oss, men så bare dratt igjen, fordi vi ikke var hjemme. I en del av tilfellene vet vi at dette ikke stemmer, så vi begynte jo å lure. Vi lurer fortsatt på hvorfor ingen av dem har prøvd ringeklokka på døra til vår lelighet, siden de uansett måtte opp dit for å putte lappen i brevsprekken, men man kan vel ikke få vite alt.

Det virker litt slapt av Royal Mail å ikke ringe på. Jeg må si jeg er litt skuffet, og jeg lurer dessuten på hva Dronningen ville sagt om hun visste at hennes kongelige postmenn ikke gidder å ringe på. Skal ikke liksom postmannen ringe på to ganger eller noe? Uansett, postmennen fremstår nesten som superhelter i forhold til DHL. Jeg har tidligere ikke hatt noen erfaring med dette selskapet, og jeg ble heller ikke imponert av mitt første møte med dem.

Vi var på vei ut i dag, da vi stoppet for å kikke nærmere på noe søppel som lå rett innenfor døra nede på gateplanet. Det var en gul lapp, og ved nærmere ettersyn viste det seg at det stod 3F2 på den, som er vår lelighet. Vi tok den opp, og det viste seg at det var en lapp fra DHL der det stod at de hadde forsøkt å levere en pakke til Camilla den 28. september, men da ingen svarte på buzzeren hadde de tydeligvis dyttet denne lappen under ytterdøra, og gått for å drikke kaffe eller noe. Vi ringte for å finne ut hvor pakken befant seg nå, og fikk vite at den var på vei tilbake til avsenderen, da den hadde ventet i over 7 dager.

Greit nok at mannen fra DHL sikkert ikke hadde nøkkel til oppgangen, slik postmannen tydeligvis har, men å legge en lapp på gulvet i en oppgang med seks leiligheter virker allikevel som en sub-standard måte å kommunisere på. De hadde sikkert telefonnummeret (avsenderen hadde det i allefall), og om ikke annet hadde de adressen, så de kunne vel for pokker sendt lappen i posten.

Vi sendte naturligvis en hissig e-post.

Jeg ble plutselig litt usikker på hva jeg egentlig ville si, så jeg tror jeg bare avslutter her. Men om noen gidder å sjekke om polet selger en vin fra Crozes Hermitage fra 2003, og eventuel hva den koster, ville det vært fint. Jeg prøvde å sjekke selv, men når jeg bruker internett via mobilen* blir jeg nektet å gå på vinmonopolet.no av Vodafone Content Control. Og gjerne også om polet har noen viner fra Châteauneuf-du-Pape fra 2005, og gjerne pris her også. Tusen takk.

-Tor Nordam

*For å få internett i leilgheten må vi først ha en telefonlinje. Det har vi nesten helt sikkert, men den er antagelig ikke tilkoblet. Derfor sendte jeg en mail til British Telecom for å finne ut om vi hadde en, og om de kunne koble den til. Så gikk det tre dager, så fikk jeg en mail der det stod at de dessverre følte at de hadde brukt for lang tid på å svare på mailen min, og de tenkte at jeg kanskje hadde fått svar på det jeg lurte på allerede.

If you do still need our help, please be reassured that we have increased the number of customer services advisors working on email enquiries and will be in touch as soon as possible.

Det stod også at jeg skulle sende en reply på denne mailen hvis jeg fortsatt trengte hjelp. Det gjorde jeg, og nå har det gått fem dager. Det er vel bare å innse at jeg må ringe dem på mandag. Så, hvis vi er heldige, viser det seg at vi har et telefonuttak her et sted, bare at det er godt skjult, og at de kan koble den til gratis. Hvis det er mulig kan vi kanskje få internett på onsdag, som ville vært bra, for jeg begynner å bli gal av å være avskåret fra informasjon. Det er naturligvis dette som er grunnen til at jeg er litt slapp med artiklene om dagen.

Comments

Kjellove,  07.10.06 02:08

Grunnet norsk alkohollov kan vi kun presentere produkter på egne, lukkede sider for bransjen.

Kjellove,  07.10.06 02:14

Oi, det var Arcus. Her er polets:

Cave de Tain Crozes Hermitage 2003: 119,90
Crozes-Hermitage Coteaux 2003: 269,90 (bestillingsvare)
Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2003/2004: 189,90
Guigal Crozes Hermitage 2003: 179,90 (bestillingsvare)
Jaboulet Crozes Hermitage les Jalets 2003: 142,- (bestillingsvare)
les Launes Crozes Hermitage 2003: 167,- (bestillingsvare)
les Meysonniers Crozes-Hermitage 2003: 165,90 (bestillingsvare)
les Pierrelles Crozes-Hermitage 2003/2004: 169,90 (bestillingsvare)
Selection Premiere Crozes Hermitage 2003: 119,90

Ingen Châteauneuf fra 2005.
Category
Miscellaneous
Tags
Edinburgh
Royal Mail
levering
DHL
Views
3577
Google hits
1
Last google search
gul lapp fra postverket