Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 8 months, 4 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 8 months
Kort hår
Tor, 1 year, 9 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 3 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Ten years ago
Hendelsesdrevne simuleringer
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

The Asylum

Da er jeg fremme i Oslo, hos Anders, Are og Eivind på Vindern. For øyeblikket spiller Johs og Are Singstar, så jeg føler meg litt utilpass. Heldigvis har jeg en meningsfelle i Eivind, så jeg er ikke alene om å isolere meg med en datamaskin. Men la oss begynne med begynnelsen.

I dag morges våknet jeg av vekkerklokka til Eivind (mobiltelefon med jævlig ubehagelig låt som alarm). Det første Eivind gjorde var å sjekke om det virkelig stemte at han hadde forelesning klokken ni, og det stemte ikke. Det var ikke før ti. Hvorfor han ikke sjekket det kvelden før vet jeg ikke, men vi valgte i allefall å sove en halvtime til. Etter et kvarter eller deromkring våknet jeg da Dag ringte for å spørre om Eivind skulle på forelesning. Og ytterligere et kvarter senere våknet jeg på nytt, av ovennenvte mobiltelefon-vekkerklokke. Ca fem minutter etter det igjen våknet jeg enda en gang, fordi Eivind bare trykte på snooze før han gikk i dusjen. Den jævelen. Jeg er i allefall ikke spesielt glad i å våkne, og fire ganger på en morgen burde egentlig holde for hele helga, så jeg bestemte meg for ikke å våkne flere ganger, og dermed for å stå opp.

Dernest spiste Dag, Eivind og jeg frokost på det gigantiske kjøkkenet som ingen bruker. Eivind og jeg konkurrerte om å lage den beste omeletten, men jeg lovte Eivind å ikke legge opp bilder av forsøket hans. Ganske synd i grunn, for det er et veldig morsomt bilde, men et løfte er et løfte, og jeg forstår ham godt. Men den smakte utmerket. Jeg fikk også noe skummel yogi-te, av den typen som beskriver en yoga-øvelse på baksiden av esken, som smakte lite, men godt. Frokosten tok lengre tid enn ventet, så målet om å rekke forelesning ble reevaluert til å rekke andre time. Mens Dag og Eivind gikk på forelesning installerte jeg meg på en lesesal, men det ble lite lesing. Kun kort tid etter at jeg hadde satt meg fikk jeg vite at det ikke var forelesning allikevel. Her er et bilde av oss som drikker kaffe mens vi vurderer hva vi skal gjøre.Vi bestemte oss for å gå til byen og drikke kaffe.

Etter kaffe og pitabrød med ost og skinke på Alle Tiders trasket jeg med ned på stasjonen, og tok toget til Oslo. På toget møtte jeg Torgar. Da vi kom frem, etter enda en behagelig tur med NSB, ventet vi på Are på en kafé på Oslo S. Det eneste jeg egentlig vet om Oslo S er at folk pleier å dø på toalettene der (jeg er stolt av fordommene mine), og mitt inntrykk ble ikke forbedret. Ti minutter på Oslo S var nok til å overbevise meg om at jeg aldri har lyst til å bo i denne byen.

Are dukket opp, og vi gikk uten mer om & men for å ta banen til Vindern. Der fikk vi først pannekaker og bilspill med ratt, så forsvant Torgar for å henge med fysikerne*, mens jeg ble igjen. Vi så piloten pluss fire episoder av Firefly, men så ble det en slags enighet om å spille Sing Star. Så nå sitter jeg her altså, nokså redd, og prøver som best jeg kan å ikke tiltrekke meg oppmerksomhet. Jeg observerer det som skjer med en slags fascinasjon, og jeg lurer på om det er noe galt med meg. Jeg tror rett & slett ikke jeg skjønner konseptet innlevelse. Synge en pop-låt med "feeling"?? Hvorfor i alle dager vil noen gjøre noe slikt? Det går meg hus forbi. I sted kom det forresten frem at Are hadde spilt Sing Star alene en kveld tidligere i uken. Jeg håper rommet jeg skal sove på har lås.

Dagens oppgave:


*Denne helgen er det også NFK (Norske Fysikkstudenters Konferanse) i Oslo, og det er i den anledning Torgar er her. Klokken halv sju omtrent gikk han til Vindern Skole, som er rett borti høgget her, for å møte Jørgensen og en haug med sivilingeniører som kom hit med party-buss på fra Trondheim i dag.

-Tor Nordam

Comments

Are,  11.03.06 00:31

:D Dette er altså Karen Som Kan Spille Singstar Alene - i egen person. Vi får se om vi klarer å få Tor til å se meningen og morroa med spillet. Det kan nemlig hende det blir litt mer i morgen. Yiha!!

Forøvrig trenger det ikke å være med "feeling" - men det blir morsommere da :)

Jørgen,  11.03.06 12:45

Yogi-te bør trekke forholdsvis lenge. Ca. 7-10 minutt.

Tor,  11.03.06 13:16

Det forklarer alt. Da kunne jeg dessuten rukket å gjort to-tre repitisjoner av yoga-øvelsen på baksiden (og ladet krystallen min i lyset fra soloppgangen).

Anders K.,  11.03.06 14:15

Flott bilde. Men å dømme Oslo ut fra Oslo S er litt som å dømme, tja, alle jøder ut fra Henry Kissinger. Innerste sentrum, Jernbanetorget, og ytterste periferi, Grorud, er ganske sørgelig. Men midt i mellom ligger et belte av fabelaktighet.

En gang kjeftet jeg min kvinne huden full, fordi hun dreiv og dro yogi-te inn i huset. Men så viste den seg å smake eventyrlig. Tilfeldigvis er de mest velsmakende urtene de som folk gjenkjenner navnet på, og dermed tror er helsebringende, så som anis, karve, fennikel, sarsaparilla (!) og lakrisrot. (Selv om noen også inneholder hippie-ugress nummer to; løvetann.)

Johannes,  11.03.06 14:15

Haha!
Frekke Singstar som appellerer til den lille hyperperverse dverg-djevelen i en som finner det tiltalende å høre på B*witched og synge på Spice Girls-sanger. Akk, hvilken skandale!

Karaoke er konge, men jeg vil ikke gå med på at Singstar krever feeling. Tvert imot blir man straffet om man legger feeling og improvisasjon inn i det. Det er ikke akkurat stemme-dynamikk som honoreres. Uansett er det great shit og omtrent like kult som å spille Ironman- Super Offroad eller et annet gammelt og enkelt spill som er kjapt å lære og varer lenge.

Håper ikke gummilukta på rommet du sov på ble for påtrengende for deg Tor.

Camilla,  11.03.06 14:22

Stakkars Tor. Det er fristende å si "Ser du? Du skulle holdt deg hjemme og vasket huset mens du ventet på din kvinne", og jeg tror sannelig jeg skal si det:
Ser du? Du skulle holdt deg hjemme og vasket huset mens du ventet på din kvinne.
Men du skal i alle fall få slippe å synge singstar-ting når du kommer hjem til meg.

Yogi-te er godt, men personen som kom på yogi-te med sjokolade brude vært sperret inne. Sykt, sykt, sykt.
Nesten mer sykt enn singstar.

Bildet var veldig fint.

Eivind,  11.03.06 17:57

Egentlig pleier omelettene mine å være megadeilige, men det var noe rart som skjedde denne morgenen. Ble nesten "scrambled eggs" istedet.

Å spille SingStar alene er faktisk helt sykt. Nesten like sykt som å spille Buzz alene.

Are,  12.03.06 04:23

Hyperpervers dverg-djevel?! Wow!

Vent ikke for lenge med å ta turen innom igjen, Johannes! Det var morro i dag også, gitt.

Eivind B.,  14.03.06 00:25

Og i dag spilte/sang (whatever) Are Singstar alene, mens resten av gjengen spilte BF2. Han må virkelig reddes fra seg selv. Forøvrig er ikke Oslo S. så ille om du spør meg. Toalettene har jo nesten Gardermoen-standard. Kanskje ikke noe annet å forvente når de koster ti kroner.

Anders K.,  14.03.06 13:48

Hei, gjeng! Si fra hvis dere trenger flere til å spille BF.

Are,  14.03.06 14:11

Vi trenger flere til å spille BF! Visste ikke at du var aktiv?

Anders K.,  14.03.06 14:19

Aktiv og aktiv, fru blom. Jeg har spilt det i mange år (hovedsakelig 1942, da), men kun singleplayer mot de utrolig teite AI-folka. Har aldri hatt noe fungerende nettverksoppkobling eller bekjentskapskrets som vil spille noe annet enn WoW. Jeg er derfor mest flink til å forbanne de på mitt eget lag for å springe i veien, og lignende.

Jon Are,  14.03.06 14:22

Gutta fra baluba.org.

Og nei, det er ikke et sunnhetstegn å foretrekke ensomkaraoke framfor... vel... hva som helst.

-Jon Are aka [Baluba]VanillaIce

Are,  14.03.06 14:28

Syng med den stemmen du har, og så videre. Sang er bra for kropp og sjel. Bare vent til du kommer på besøk. Jeg er forresten med stor sannsynlighet i Bergen rundt 14. mai.

Anders, da bør du joine oss! Baluba is the shit. Vi spiller ganske regelmessig. Jeg river meg løs fra Singstar for å spille med disse gutta, og det sier sitt.

- Are / [Baluba]RedPilot

Anders K.,  14.03.06 14:33

Bergen, du liksom! Jeg vet hvor du bor (takket være telefonkatalogen.no), og selv om det er dritlangt unna, er det sikkert ikke mer enn en halvtime fra Grünerløkka med trikk. Jeg stikker innom når som helst.

Anders K.,  14.03.06 14:35

Å ja, dette er slik dobbel-kommunikasjon med rare spesialtegn i tilfeldig bruk. Det har jeg sett at folk gjør på dataspill, chat og slikt. Det er jeg også ganske dårlig til.

Jon Are,  14.03.06 14:40

[Baluba]navn du tenker på? Det er det som går som en klan-tag, altså en form for etternavn foran fornavnet, slik at de andre stakkarne som spiller samtidig med oss kan gjette seg fram til at [Baluba]RedPilot, [Baluba]Velbon og [Baluba]VanillaIce sikkert sammarbeider og konspirerer så det står etter. Ikke mer avansert enn det.

Anders K.,  14.03.06 14:50

Klannavn, altså? Litt som i middelalderen eller i Somalia. Enkelt og greit.
Og man kommuniserer ved hjelp av setninger som #[!]:)oO0®*¥_њ, ikke sant?

Are,  14.03.06 14:53

Vi nøyer oss med å rope "LOL!!!" i mikrofonen når noe morro skjer. Det er bare å stikke innom hvis du vil synge litt! Har du forresten headset og mikrofon? Stemmekommunikasjon er et must.

Jon Are,  14.03.06 14:55

Are gjør det. Vi andre snakker norsk over et eget stemmesamband (er det god norsk da? - "voicelink") vi har satt opp. Syting og banning tillates.

Jon Are,  14.03.06 14:57

Nei, nei, nei! VI ROPER IKKE "LOL"! Hva Are gjør for han stå for selv.

Anders K.,  14.03.06 20:31

Jeg kommer gjerne, men har ikke noe mikrofon. Det er vel BF, ikke det synge-programmet, det er snakk om?

Johannes,  14.03.06 22:12

Haha. Freaky kommunikasjon hindrer nettdataspilling i å bli moro for massene. Synd jeg er så sinnssykt dårlig til å styre siktet med musa at jeg ikke greier å fylle en annen funksjon enn å distrahere de andre på Battlefield-brettene.

Anders og Are og Anders og Eivind og alle i Oslo: Hva med en god gammeldags brettspillsession i ganske nær fremtid?

Are,  14.03.06 22:18

Anders: Vi kan holde oss til BF om du vil. Har du BF2 med gyldig key? Mikrofon må vi vel kunne låne deg - ellers kan du sitte ved siden av noen av oss.

Johs: Ja! Absolutt. Kombinert med litt Singstar, selvfølgelig. Torsdag kveld, kanskje? Jeg synes forresten du også burde engasjere deg i BF2. Nå er Lene snart på nett igjen også :)

Anders,  15.03.06 00:01

BF2...Phø! CS er mye bedre, eller er det kanskje det at jeg er mye bedre i CS??

Anders K.,  16.03.06 09:34

Jeg har ingenting. Ikke en gang datamaskin. Men jeg har Axis&Allies.

Eivind B.,  16.03.06 11:51

Brettspill-session er gull Johs. Eller, det kommer jo an på hvilket spill....

Kjellove,  17.03.06 06:00

Vær snille gutter og hook AQK opp til SingStar, for Tommy og jeg har alltid lurt på hvordan han klarer å synge både rent og falskt samtidig – SS gir vel slike diagramrapporter over hvordan man treffer tonene?

(Dessuten hadde det vært jævlig artig å se, så ta opp på DV.)

Anders K.,  17.03.06 14:38

Skræk. Alle vet at jeg kun synger når jeg er helt alene eller full.

Anders K.,  17.03.06 14:58

Vel, eventuelt når som helst hvis noen vil høre «Jenter fra Bergen».

Vegard,  17.03.06 18:24

"Jenter fra Bergen e nokke for seg
de sitter på fergen og blinkar til deg
og når du blinkar tilbake då snur de seg vekk'
for alle e make - og alle e frekk"

Anders K.,  17.03.06 18:29

Eg kjennar en god en,
Mæn ikkje en tro en.
De lurar og lygar
Om tørre regnbyger.

Så fortæll dine venner
At hon som eg kjenner
Hun kommer fra Bergen,
Og regnet e vått!

Are,  17.03.06 19:56

Kjelling: Jeg vet ikke hva AQK er, men Singstar kan være veldig snill med hva som er "rent" - spesielt på Easy. Det er noen diagramaktige greier som viser hva man treffer, ja, linjer som viser hvor tonen går. Linja fylles inn ettersom man synger - vel, hvis man treffer tonen, da. På "Hard" er den linja veldig tynn, og spillet ser ut til å sample pitchen din mye oftere enn på "Easy".

Alle bør prøve Singstar. Det er faktisk et veldig underholdende og utfordrende spill i seg selv. Med masse sangglade venner er det selvfølgelig enda morsommere.

Anders K.,  17.03.06 20:37

Det hører med til historien at jeg aldri har forstått verken teori eller praksis angående ren og falsk lyd, og jeg blir alltid flau når jeg ser noen synge karaoke, selv om det er bare på tv eller i avisa.

Men Are, hva med å hooke opp og skyte masse nazister eller arabere i løpet av helga?
Are,  17.03.06 21:57

Liv og røre! Søndagskvelden er en mulighet. Nå har både Battle for Middle-Earth II, Kokelimonke og Trivial Pursuit vært nevnt som aktuelle sysler på søndag kveld. Noe kommer til å skje, jeg er bare ikke helt sikker på hva.

Du har jo ikke vært på besøk her før - det er på tide. Er søndag kveld en mulighet?

Vi er berømt for våre wannabe-pizzaer, skitne entré, rotete kjøkken og høye antall datamaskiner per kvadratmeter, så her er det noe for alle og enhver. Og så mistenker jeg at jeg er i ferd med å skaffe meg og oss et rykte som ivrige Singstarentusiaster og -motstandere.

Anders K.,  18.03.06 11:57

I'm down. Mine stemmer går til TP, BF og generell hangin' out.

Tor,  18.03.06 12:23

Jeg skjønner at jeg valgte feil helg å komme til Oslo. Det hadde vært fint å ha selskap av en Sing Star-motstander ekstra, særlig en som ikke spiller WoW døgnet rundt uansett.

Ikke at det er noe galt med å spille WoW døgnet rundt, for all del.

Camilla,  18.03.06 12:26

Tor og jeg blir med på tp over msn.

Are,  18.03.06 12:54

Vi kan sette opp webkamera og Skype! Det kunne faktisk vært litt morsomt å prøve. Vi har jo prosjektor her, hvis dere har webkamea.

Camilla,  18.03.06 12:58

Vi har heldigvis ikke web-kamera :p

Jørgen,  18.03.06 13:12

Særlig.

Torgar,  18.03.06 14:17

Dere kan få låne Webkameraet mitt.

Are,  18.03.06 21:20

Aye aye, det synes jeg vi skal prøve. Go Camilla, go Tor. Det siste innenfor digital, internett-understøttet interaktiv hypermedial underholdning: Trivial Pursuit mot T & C stasjonert i Trondheim fra hybelen i Oslo! YAY!

Kjellove,  18.03.06 22:15

Jeg tror ikke verden er klar for Tor & Camilla-cam.
Category
Travel reports
Tags
Oslo
oppgave
Hamar
Vindern
Views
6848
Google hits
13
Last google search
dvergdjevel
Last edited by
Tor, 14.02.11 01:22