Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 7 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 year, 7 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 1 month
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 4 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Juleferie

Da er altså juleferien praktiskt talt over for denne gang. Skolen begynner på mandag, og det er jo alltid greit å være litt tidlig ute, så man kan få tak i bøker før rushet begynner og slikt. Og velge fag må man gjøre, og styr og stell. Dessuten har jeg masse hagemøbler stående i dusjen, og generelt litt å gjøre i heimen, for som vi husker var jeg syk hele uken før jeg dro til Molde, så det er best å komme noen dager før skolen begynner. Litt trist i grunn, for det er så enkelt og avslappende å være hjemme, men jeg trives jo godt i Trondheim også.

Når man tenker over det er egentlig juleferien en av de bedre feriene. For min del i hvertfall er den en ekte ferie, i den forstand at jeg maks pleier å jobbe 20 timer hele ferien, og dermed har mye fritid. Dette er naturligvis en konsekvens av at byggebransjen går på lavgir om vinteren, og at veldig få privatkunder handler byggevarer like før jul og i romjulen. I tillegg til at jeg har mye fri har gjerne også mamma og pappa en del fri, pluss at det naturligvis er jul, som fører med seg masse god mat og gode greier. Dessuten er juleferien gjerne tre uker lang, som er ganske bra.

Sommerferien er naturligvis mye lengre, men da har det i grunnen blitt til at jeg har jobbet hele ferien så nær som en uke eller noe slikt, så det blir på en måte ikke noen feriering med Piña Coladas og bermudashorts. Allikevel er det behagelig å være hjemme, og i stor grad slippe unna huslige plikter, matinnkjøp, stress med skolearbeid og denslags. I skoleåret føler jeg at jeg burde gjøre mer og lære meg ting bedre, på jobb jobber jeg til jeg får beskjed om å gå hjem, og så går jeg hjem, vel vitende om at ingen kommer til å ringe meg om kvelden fordi de ikke har fått materialen sin. Alt i alt tror jeg at jeg rangerer sommerferien som nummer to.

Påskeferien er bra, fordi den kommer på en måte helt ufortjent midt i semesteret, og fordi første dagen etter ferien ikke er en mandag, men det er egentlig det eneste den kan skilte med. Den er kortere enn juleferien, og uten all den gode maten og julestemningen, så den er faktisk den kjipeste av de tre feriene man har igjen når man er voksen. I gamle dager hadde vi jo både høstferie og vinterferie, som var enda mer ufortjent enn påskeferien, og det var i grunnen fine ferier, men ikke noe spektakulært. Det beste med dem var i grunnen plasseringen, som funket veldig bra.

Beklageligvis har man nå tatt høstferien og vinterferien og gjort de om til noe man kaller midtsemesteruker, som er to uker uten forelesninger, i allefall i prinsippet, som høres bra ut, men som egentlig er stress, fordi man har gjerne tre-fire midtsemesterprøver på slutten av de to ukene. Dermed er det umulig å snike seg til en uke fri i denne perioden. Når man får seg en ekte "jobb" slipper man unna stresset, men man kan nok ikke drive å snike seg til ferier da heller. Det er vel egentlig bare å innse at høstferien og vinterferien forsvant med videregående, og vi visste ikke hvor bra vi hadde det.

Her kommer dagens integral når det er ferdig.

-Tor Nordam

Comments

Eivind,  03.01.06 17:27

Akk ja, det var mange fine ting med å gå på videregående. Heldigvis er det ganske digg å være student også, lange sommerferier osv. Og når man jobber i sommerferien har man iallfall ingen skumle eksamener hengende over en.

Jørgen,  03.01.06 17:41

Ja, videregående, det var tider det. Lekser eksisterte ikke, prøvene var helt greie og eksamen var ikke så himla vanskelig. Ikke noe press. Jeg husker den tiden da ferie var ferie. Det kjempelenge siden. Før videregående i alle fall.

Anders K.,  03.01.06 17:59

Det fine med videregående var at man tok alt kjempealvorlig det første året, ble lei i løpet av det andre året, og gjorde ingenting det tredje året; det eneste året som faktisk hadde noe å si.

Jørgen,  03.01.06 18:02

Skremmende nok så er det helt sant. Det beste (evt. verste) er at folk til stadighet gjør den feilen. Noen burde skrive en bok om dette. Gjerne i samarbeid med Knut Ødegård. Boka kan kanskje hete Geisli II og ha fete bilder av Knut Ødegård i bade-knickers som går opp til armhulene.

Anders K.,  03.01.06 19:03

Jeg! Jeg! Jeg! Og samarbeidet skal gå ut på at jeg bestemmer hvordan Knut Ødegård skal te seg på bildene.

Boka skal hete "Tvöfaldur Pissageisli", og dra en parallell mellom denne problemstillingen og det å ha noe rusk bak forhuden som gjør det vanskelig å treffe skåla på en skikkelig måte.

Kjellove,  09.01.06 00:55

Du mener kukost?

Anders K.,  09.01.06 14:37

Nei, jeg mener sånn som deler strålen i to (derav navnet "Dobbel urinstråle"). Jeg vet ikke hva det er. Hårstumper, ullbiter og skitt, sikkert. Det skjer for det meste i skitne perioder, for eksempel mot slutten av hytteturer eller fyllekuler. Det siste kan jo riktignok skyldes dobbel-syn.