Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Skuta vi kaller Norge

Etter å ha sett at Tor har byrden av å bære nesten hele Calcuttagutta på sin smale rygg, forstår jeg at det er på tide at jeg river meg vekk fra min konstante lesing av et komplisert pensum og bidrar med noen gode ord til calguttafellesskapet. Nå som Tor har nominert oss i kategorien Politikk/nyheter, som helt klart er det logiske valget, så føler jeg at jeg må bevege meg vekk fra min tidligere stil om å skrive om hor og drikke, og heller konsentrere meg om den politiske hverdagen i Norge.

Som vi alle vet fikk vi på mandag en ny regjering. Og dette var jo egentlig en lykkens dag for meg som hadde sjenerøst gitt min stemme til arbeiderpartiet. Lykken ble jo da enda større når jeg fant ut at vår alles Kristin Halvorsen skulle bli finansminister. Endelig får vi en politiker som er overkvalifisert til denne jobben. Og det er bra å tenke på at alle de som studerer kriminologi eller sosialpedagogikk en dag kan ha kontroll over Norges store sparebøsse.

Men hvis ikke dere føler at det er godt nok, vil jeg bare si at alle som har vært politiker i over 20 år har kompetanse til å gjøre hva som helst. For eksempel ville jeg gjerne hatt med Bondevik på en øde øy, han kunne ha operert meg hvis jeg fikk problemer med blindtarmen. Han kunne bygd radioer ut av kokosnøtter slik at vi ikke skulle være uten P1 og P2. Og han kunne laget en fin cruiseliner når vi skulle hjem. Personlig tror jeg at Presiden Bush gjør det så dårlig ikke fordi han er inkompetent, men fordi han bare har vært politiker siden slutten av nittitallet (da ser vi vekk fra noen pinligheter på åttitallet). Hadde han bare fått sjansen til å sitte en eller to perioder til så tror jeg at han endelig ville klare å gjøre en god jobb.

Blant de andre ministrene som jeg føler er meget godt kvalifiserte, har vi Øystein Djupedal. Kunnskapsministeren med kun utdanning fra videregående, men i følge ryktene fikk han visst ganske mange M og S. Som forsvarsminister har vi jo Anne-Grete Strøm-Erichsen, som jeg kjenner godt fra hennes arbeid som byrådsleder i Bergen. Hun kvalifiseres jo dessverre ikke gjennom hennes førstegangstjeneste og lange arbeidstid innenfor forsvaret, men gjennom noe som er enda bedre. I Bergen ligger jo Håkonsvern og som vi alle vet er det jo byrådslederen som har det overordnete ansvaret å drive denne militærbasen, så jeg føler meg trygg på at Norge ikke blir okkupert i løpet av de neste fire årene.

Jeg skulle gjerne ha gått inn på noen av de andre ministrene, men jeg vet egentlig ikke så mye om dem. Derfor satser jeg på at dere selv finner det ut. Men la oss til slutt spekulere i hvilke andre ministere Norge burde ha. Hva med en statsminister som het Vidkun, en kulturminister fra FrP, en amerikansk miljøvernsminister, en landbruksminister fra byen, en utlending som utenriksminister, en justisminister fra tveitagjengen, en helseminister fra Philip Morris eller en kristen/muslim/(velg din egen religion) som likestillingsminister. Disse hadde vært ideelle å styre skuta Norge unna Russiske tyvfiskere og isbreer og slikt.

Comments

Kristian,  21.10.05 19:49

Det er interessant å merke at i norske medier er Bush gentatte ganger blitt hengt ut fordi han var en litt under gjenomsnittselev på Yale.

Eivind,  21.10.05 22:12

Kunne Bondevik opererert blindtarmen din!?

Jeg skjønner ingenting.

Tor,  21.10.05 22:42

Er du frekk? Min smale rygg? Påstår du at jeg er en 99-pound-weakling, som burde bli i Trondheim og pumpe jern siden det er fredag?

Torgar,  06.12.05 12:11

I etterkant, når en ser hvilke personer som skal styre Oljemonarkiet vårt, burde en kanskje ha stemt litt anderledes....

Men, det er jo lett å være etterpå klok.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4976