Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Apple Wireless Mouse

Jeg har nå fått tak i, og installert, en Apple Wireless Mouse. Det tok meg ca 7 sekunder å skjønne at den er fullstendig ubrukelig. Den er frekk og sleek og alt det der, og den bruker blåtann, så du slipper å ha en kjepp stikkende ut av USB-porten. Den er også lett å sette opp, som alt annet på Mac, bortsett fra det som er vanskelig. Jeg åpnet Opera, og lente meg fornøyd tilbake med et lurt blikk mot den forhatte trackpaden som har forpestet hele livet mitt som Mac-bruker, og skulle se over dagens nyheter. Jeg skjønte umiddelbart at jeg hadde gjort en tabbe.

Av gammel vane lot jeg langfingeren skli bakover langs fronten på musen, akkurat som jeg ville gjort på min trofaste Logitech, men ingenting skjedde. Panikken tok meg, og hjernebarken prøvde febrilsk å sette inn refleksen jeg har lagt meg til når jeg har brukt trackpaden, som er å scrolle med to fingre, men kunne ikke finne noen måte å gjøre dette på. Slukøret måtte jeg ty til å flytte pekeren ut til siden, ta tak i scroll-baren, og flytte den manuelt. Helt jævlig. Og som om ikke det er nok er faen meg dingsen ustødig og hakkete også, selv på underlag jeg vil anta er bra for den optiske dingsen å lese.

Så hva er grunnen til at Apple lager denne saken med bare en knapp og ingen scrolling? Det kan i allefall ikke være fordi de er for dumme til å lage en slik sak. De skryter jo side opp og side ned av Apple Mighty Mouse, som kommer med trykksensorer i alle retninger, og som dermed kan konfigureres til å ha opptil fire knapper, til tross for at den bare ser ut som den har en diger knapp. Altså akkurat samme konseptet som Apple Wireless Mouse, der dekselet er knappen, bare at Mighty Mouse antageligvis duger. Den har dessuten en "revolusjonerende" scroll-dings som lar deg scrolle alle retninger. Jeg tror det er samme pinnen som stakk opp fra tastaturet på steingamle laptoper Apple har montert på Mighty Mouse og bestemt at den er revolusjonerende.

Så hvorfor kjøpte ikke Tor en Mighty Mouse? Av den enkel grunn av den bruker en fuckings ledning. Her snakker vi om et "revolusjonerende" teknologisk vidunder, og så bruker det LEDNING!!! Hva i helvete? Jeg tenkte dessuten at siden Apple tydeligvis er klar over at en knapp er teit, og at ingen vil ha det, og at kanskje to knapper ikke var forvirrende allikevel (i allefall ikke sammenlignet med å trykke ctrl når du vil høyreklikke), regnet jeg med at også den trådløse, tøffe musen med blåtann også ville være utstyrt med to knapper og scroll-funksjon, og derfor sjekket jeg ikke dette nærmere. Den så jo dessuten så frekk ut, og alle vet at folk som kjøper Mac hiver tusenlapper ut vinduet for å ta seg bra ut på kaffebar.

Planen min nå tror jeg er å selge musen på eBay til en garvet Mac-bruker som synes to knapper er for Windows-pansies, for deretter å kjøpe meg noe skikkelig fra Logitech, og lakke den i mathcende hvitt. Og hvorfor kan jeg ikke bare kjøpe en trådløs mus med to knapper fra Apple? Jo, det er fordi de ikke lager en. Når du kjøper mus fra Apple kan du velge mellom trådløs, eller flere knapper og scrolling. Ikke noe jatakk, begge deler her i gården. Det er forkastelig, er det. Her er forøvrig er bilde av herligheten, i tilfelle noen vil kjøpe den og bruke den som brevvekt.



-Tor Nordam

Comments

Anders,  30.09.05 01:41

Du har det for jævlig Tor. Det er synd på deg.

Tor,  30.09.05 07:54

Neida, Anddrs, jeg har det slett ikke værst. Ganske bra faktisk. Det verste, med e, er at jeg er i ferd med å bli vant med den. Men det jeg aldri kan venne meg til, samme hvor lenge deg går, er at jeg ikke finner et raskt og lite program for å se bilder, som ikke insisterer på å preloade alle bildene jeg vil kunne bla mellom.

Are,  30.09.05 08:04

Det er enkelte ting Apple fortjener en solid smekk for, og dette er en av dem. De innså jo heldigvis tidligere i år at de trengte en mus med to knapper, og hostet opp "Mighty Mouse", men det tok sin tid..!

Jeg mener uansett at trådløse mus er noe lort. Lenge leve Logitech-mus - med kabel. Jeg har en MX310, gode greier.

Anders K.,  30.09.05 10:21

Har dere sett den Mac-musa som ser ut som et pessar?

Jon Are,  30.09.05 16:50

Jeg får ergonomisk klaustrofobi av bare å se på ondskapen. Isj. Som du sier: skaff deg en av de bedre Logitechene. Problem sølved. Jeg deler likevel ikke din mistro til museledning, iallefall ikke hvis alternativet er en slik usb-tapp som stikker ut av maskina og bare ber om å bli brukket rett av. Finnes det gode bluetooth-mus?

Jon Are,  30.09.05 16:54

Are: Hva er den henvisningen til vær varsom-plakaten som flasher forbi når man legger inn en ny kommentar? Som mediaslask må jeg bare påpeke at dette er internett! Null redaksjonelt ansvar! Vi kan gjøre og si hva vi vil. Observer: "Are er stygg. Dessuten hører jeg at han har en usunn fasinasjon omkring gravplasser."

Se! Null reaksjoner!

Are,  30.09.05 17:01

He he he. Vel. Jeg skal la den stå, siden du stiller et godt spørsmål. Hadde jeg likt deg mindre hadde selvfølgelig posten din vært borte og kontoen din slettet nå. Det er riktig at du kan skrive hva du vil, men som admin kan jeg slette det jeg vil. Og i morgen hadde det dukket opp en artikkel med tittelen "Jon Are digger Singstar: Norske hits" eller lignende.

Du er ikke på intarweb, du er på Calcuttagutta ;)

Tor,  06.06.06 00:18

Hah!

Jeg tror vi alle har fått med oss hvem det egentlig er som digger Singstar: Norske hits.

Camilla,  06.06.06 08:31

Må jeg også få påpeke at mac-musen har blitt værende og det ikke har dukket opp noen nylakkert logitech-mus.

Are,  06.06.06 09:07

Det fins noe som kalles "Steve Jobs' Reality Distortion Field". Det må være dette som tydeligvis har fått Tor til å tro at det går an å leve med en så pen men akk så ubrukelig mus.

Tor, jeg synes denne artikkelen er ekstremt morsom. Jeg ser for meg å være stuck med en mus som mangler to av de viktigste hjelpemidlene når man surfer - scrollehjul, for å scrolle, og høyre musknapp, som muliggjør mouse gestures i Opera. Oj, oj. La oss alle bruke Internet Explorer 3 også, så er turen tilbake til 1996 komplett.

Camilla,  06.06.06 09:17

Men det er jo det man har touchpad for. Hvem trenger mus? Med mindre det er for å spille master of Olympus, og da trenger man bare en knapp.

Kjellove,  06.06.06 10:08

Ingen vitser om «mus» ennå …?

Tor,  06.06.06 10:51

Kjelling da! Dette er jo et forum for dannede mennesker. Stort sett.

Anders K.,  06.06.06 14:07

Ingen vitser om Mikke Mus enda? Ikke engang Mickey MacMouse, hans irske onkel? Kjelling, Kjelling, du mister grepet.

Kjellove,  06.06.06 19:44

«Enda», ikke «ennå»? Anders, Anderz, du mister grepet.
Category
Technology
Tags
Apple
tullinger
Apple Wireless Mouse
Views
4780
Google hits
5
Last google search
hvor er høyreklikket på den nye macmusa
Last edited by
Tor, 14.02.11 22:52