Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 9 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 8 months
Kort hår
Tor, 2 years, 9 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 4 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Syden, v.2

For første gang tror jeg faktisk jeg kan hevde å ha vært i Syden, etter at jeg har tilbragt de siste dagene på konferanse i Benahavis, utenfor Malaga i Spania. Jeg trodde en stund at dette også var så langt sør jeg har vært (på rundt 35 grader nord), men så kom jeg på at jeg har vært i Los Angeles (som viser seg å ligge på rundt 34 grader nord). Så da så. Hotellet konferansen var på virket ganske trivelig, men det virket også litt overdimensjonert, og jeg tror det fleste gjestene var der for konferansen. Jeg vil tro det er langt travlere der i sesongen, skjønt hvorfor November skulle være utenfor sesongen kan jeg ikke helt se, da været etter min mening var omtrent så bra som det blir, med sol og rundt 20 grader.


Konferansen handlet om numerisk nanotoksikologi, som er et felt jeg har jobbet litt med i det siste. Nano er litt i vinden for tiden, og det utvikles stadig nye materialer, og kanskje spesielt nanopartikler. Idéen er at det er ganske dyrt å gjøre grundig toksikologisk testing av nanopartikler, så hvis man kan lage modeller som kan si noe om giftighet (eller andre egenskaper, for den saks skyld) kan man på forhånd si noe om hvilke partikler som har de egenskapene man ønsker, og som samtidig er minst mulig farlige, hvorpå man tester de mest lovende kandidatene for å bekrefte. Dette kalles Safety by Design, og er veldig moderne for tiden, og med veldig moderne mener jeg at for eksempel EU etterspør verktøy for denslags når de lyser ut forskningsprosjekter.

Etter konferansen dro jeg og to andre til Marbella, en by i området med ca 150.000 innbyggere. En av de vi snakket med på konferansen anbefalte oss å styre unna, og kalte stedet en "cesspit". Han sa det hadde vært en liten fiskelandsby, men at den nå var kolonisert av rikfolk, og ikke engang unge, glamorøse rikfolk, men gamlinger som ser ut som om de kan dø nårsomhelst, som kjører rundt i Porschene sine. Vi dro likevel, og jeg kan egentlig ikke si at jeg er enig. Det er mulig det er annerledes om sommeren, men nå virket i allefall Marbella som en helt vanlig liten turistby langs Middelhavet, kanskje med litt vel mange boligblokker og litt få butikker og kaféer og slikt, og vi så dessuten bare en Porsche, og den ble kjørt av en ung person. Det fantes tilogmed en slags gamleby, med trange gater og ganske koselige resturanter.

Vi diskuterte en stund hva som egentlig er autentisk spansk, og jeg innser at det er mulig at det jeg tenker på som en autentisk fortausresturant egentlig er ekvivalenten til en laftet turistfelle med trollstatuer på en norsk fjellovergang, men jeg synes vi fant et trivelig sted å spise, og maten var god, så jeg klager ikke. Det eneste som trakk litt ned var et det kom en fyr med gitar forbi to ganger, som forventet å få betalt for å spille så høyt at det tidvis var vanskelig å føre en samtale. Vi vurderte å spørre om vi kunne betale ham for å gå sin vei, men det ville antagelig bli tatt ille opp, og alle de andre ga ham penger, så kanskje de synes det var sjarmerende.

I skrivende stund sitter jeg på flyet hjemover, og jeg ser egentlig litt frem til litt kaldere vær, men jeg tror jeg konkluderer med at hvis man først skal til Syden kan man gjøre dårligere valg enn Spania i november.

Versions:

Version 1

Tor, 07.11.15 22:35

Version 2

Tor, 08.11.15 19:25