Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 11 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 11 months
Kort hår
Tor, 1 year, 11 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 11 months, 1 week
Ten years ago
Offentlig disputt
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Quartermile, v.3

Vi har nettopp tilbrakt en ukes tid i Edinburgh, i anledning Camillas viva (doktorgradsforsvar), og vi ble dermed nødt til å tenke på hvor det er smart å bo. Vi vurderte først en Bed and Breakfast eller et Guesthouse, da Edinburgh er full av slike. Vi undersøkte også muligheten for å leie en leilighet, noe jeg har fått øynene opp for etter mine to opphold i Edinburgh med HPC-Europa, og da jeg fant en ledig leilighet i Quartermile, til omtrent samme pris som et kurant Guesthouse, bestemte vi oss for å ta den.


Quartermile er et av de hippeste strøkene i Edinburgh, eller det er i allefall det utbyggerne vil at du skal tro. De har kjøpt opp et meget sentralt område som tidligere huset The Royal Infirmary of Edinburgh, og er nå i ferd med å ferdigstille en rekke nye bygg i glass og stål, samtidig som de pusser opp en del av de gamle sykehusbygningene, som er ganske pene steinbygg fra 1800-tallet. Jeg synes personlig blandingen av nye og gamle bygg ser ganske frekk ut, det er et veldig sentralt sted å bo, og dessuten er det ikke akkurat som at det flyter over av leiligheter med isolerte vinduer i Edinburgh, så jeg har vært litt nysgjerrig på dette stedet.

Quartermile er ganske stort, jeg tror faktisk det er en kvart mile langt, og er ment å bestå av rundt 25 bygg på mellom 4 og 8 etasjer når det er ferdig. I tillegg til dyre leiligheter som ser veldig frekke ut på bildene har det også mange kontorer, og de prøver dessuten å gjøre det til et sted med hippe kaféer og kule butikker, skjønt de ser ut til å ha litt problemer med å få leid ut alle lokalene.

Konklusjonen min er at det er en helt kurant deal å leie en leilighet her for et kortere opphold, men jeg tror jeg står over å kjøpe en 63-kvadrats leilighet for £400.000, i allefall hvis alle leilighetene har samme standard. Den vi leide bar tydelig preg av at den var ment å gi inntrykk av å være en hipp og moderne kvalitetsleilighet, men ved nærmere inspeksjon viste det seg å være tatt et par snarveier. Nå forventer jeg ikke allverden av et bad i Storbritannia*, men i et tre-fire år gammelt bygg virker det ikke urimelig å forvente sluk i gulvet. Mer sjokkerende er det at badet manglet både vindu og fungerende avtrekksvifte**. Vifte er i allefall vanlig på britiske bad, og i mange tilfeller er den nok det eneste som redder et rom som ellers ikke er bygget for å tåle vann fra vannskader. Slik var det imidlertid ikke her. Mangelen på vifte gjorde at det var fuktig på badet hele dagen om man tok en dusj om morgenen, og siden opptil flere av overflatene på badet var foliebelagte fiberplater som tydeligvis ikke likte vann, var inntrykket hakket mindre hipt og moderne enn på bildene.

Kjøkkenet var egentlig helt greit, med innebygde hvitevarer og slike frekke skapfronter uten håndtak som ser bra ut på bilder, men som blir veldig fort skitne. Ellers var det litt knirk i gulvet, klesskapet virket litt tvilsomt og det var et eller annet ventilasjonsanlegg som bråkte voldsomt utenfor som gjorde det vanskelig å sove med åpent vindu. Dessuten begynte gass-sentralvarme-dingsen å bråke nesten hver natt i fem-seks-tiden, skjønt den sluttet når jeg slo den av og på igjen, så jeg vil tro det var en ting en kompetent reparatør kunne tatt seg av.

Alt i alt vil jeg si at konklusjonen er at Quartermile er et helt kurant sted å feriere, spesielt om man kan få en av leilighetene som har utsikt mot parken, men jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg hostet opp mange hundre tusen pund for en leilighet der badet og vaskerommet ikke har sluk i gulvet, og, kanskje enda viktigere, der naboen i etasjen over heller ikke har sluk i gulvet.

*Vi snakket med en venn av oss, og prøvde å forklare konseptet sluk i gulvet ved å si «The thing on the floor that removes the water», og fikk til svar «The carpet?»

**Jeg trodde opprinnelig at det ikke var en vifte installert, men jeg sendte en epost og spurte om dette, og fikk til svar at det var en vifte der, men at den var innebygget, og dessuten veldig stillegående. Så det er mulig det var en vifte der, men i såfall var den veldig godt skjult, og fungerte ikke tilfrestillende.

Versions:

Version 1

Tor, 14.07.12 09:49

Version 2

Tor, 16.07.12 10:18

Version 3

Tor, 16.07.12 16:53