Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hønefoss

Jeg var en tur på Hønefoss på tirsdag, i forbindelse med et jobbintervju. Jeg tror jeg har vært der en gang før, men det er så lenge siden at jeg egentlig ikke husker noe av det. Hønefoss viste seg imidlertid å være en trivelig liten by, litt av samme kaliber som Molde, egentlig. Den har gågate, som trekker opp i forhold til Molde, men ingen fjord og fjell, som trekker ned. Dessuten bor min kjære svigersøster der, og det er naturligvis et stort pluss.

Hønefoss

Siden jeg bare var på en dagstur reiste jeg nokså lett. Jeg har alltid tenkt at det ser veldig frekt ut å gå gjennom sikkerhetskontrollen med bare laptop, og jeg vurderte faktisk muligheten for å kun ta med mobiltelefon og bankkort, men jeg endte opp med skulderveske. Forøvrig er jeg oppmerksom på ironien i at jeg synes det ser kult ut å reise slik som de som flyr mye, mens jeg samtidig er tilhenger av miljøvern og mindre flyreising.

Hønefossen

Jeg har tidligere nevnt at jeg har lettere for å irritere meg over ting når jeg reiser, og denne gangen var ikke noe unntak. Jeg irriterte meg for eksempel over slike folk som reiser med en bitteliten trillekoffert. Det virker helt unødvendig å trille en koffert som ser ut som om den veier godt under 10 kg, og når man triller i stedet for å bære tar man dobbelt så stor plass. Ganske tåpelig når man vaser rundt i trengselen på en flyplass.

Jeg merker at jeg har bygget meg opp et sett fordommer om folk med små trillekofferter, og spesielt de som ser ut som om de ikke reiser så mye. Jeg forestiller meg at de har hørt at trillekoffert er det man bør ha, så de har kjøpt en uten å tenke så mye over det. Og så bruker de denne trillekofferten til å irritere meg. Ikke bare ved å ta opp plass i trengselen, men også for eksempel ved å rote rundt i den i sikkerhetskontrollen, eller slite med å få plass til den ombord i flyet. Og, ikke minst, ved å stoppe umiddelbart etter å ha gått av rulletrappen for å begynne å fomle etter håndtaket.

Man tenker kanskje ikke over det før man har opplevd det, men når man kommer til toppen av en full rulletrapp, med to personer på hvert trinn, er det faktisk ikke så mye man kan gjøre, utenom å ta et skritt fremover, og da er det mektig frustrerende om det står en eller annen idiot der og fomler med kofferten sin.

Videre irriterte jeg meg over en fyr jeg overhørte på flybussen, som sa til sjåføren, i et toneleie som om han var den eneste som har tenkt dette, at han syntes det var begynt å bli litt tullete med alle sikkerhetstiltakene på flyplasser. Så la han til at han hadde flydd fra Stavanger til Oslo, og han hadde betalt 500 kroner for billetten sin. Halvparten av dette var avgifter, og det mente han var i drøyeste laget. Hvis jeg hadde vært litt tøffere skulle jeg påpekt at det egentlig er helt drøyt at man kan bli flydd fra Stavanger til Oslo på en liten time, for et par-tre timelønner.

På vei hjem igjen ble jeg stående i en nokså lang og irriterende kø i sikkerhetskontrollen (20 minutter, inkludert 10 straffeminutter fordi jeg gjorde en tåpelig nybegynnerfeil og lot iPaden ligge i vesken, slik at jeg måtte vente til vekteren hadde tatt seg av tre andre som hadde gjort det samme før han kunne scanne bagasjen min på nytt), og jeg la merke til at på Gardermoen finnes det en egen sikkerthetssjekk for folk som har betalt latterlig mye for billetten sin. Mens vi andre stod i kø stod det tre vektere og hang og gjorde ingenting i den andre kontrollen. Jeg la også merke til en dame som benyttet seg av dette, ved å si at hun hadde ti minutter igjen til flyet sitt, og kunne hun kanskje få lov til å gå gjennom der? Det fikk hun naturligvis lov til, så neste gang jeg kommer litt sent og ser at det er lang kø skal jeg heller sette meg ned og ta et glass vin, og så løpe til prioritetskontrollen når det er ti minutter igjen.

Ah, reising. Det er jaggu ikke mange aktiviteter som leverer så mye god irritasjon. Hvis jeg noen gang blir forfatter og skriver satiriske bøker skal jeg gjøre det til min daglige rutine å reise, eller i allefall å spasere rundt på en flyplass.
Camilla, Are likes this

Comments

Camilla,  02.06.12 10:14

Jeg har alltid sett for meg at det var noe a la Fræna. Jeg vet ikke helt hvorfor. Det der ser da riktig koselig ut.

Jeg må ellers tilstå at jeg er en stor tilhenger av trillekoffert. Mest fordi jeg er latterlig svak i armene og får vondt hvis jeg skal drive og bære ting i timesvis.

Jeg vil også gjerne påpeke at selv om man vel tar mere plass i fartsretningen om man har trikkekoffert, tar man mer plass i bredden hvis man bærer den. Og i og med at traffikken på travle flyplasser gjerne beveger seg i en bestemt retning, er jeg slett ikke sikker på om jeg er enig med deg i hva som er mest uheldig.

Anders K.,  02.06.12 11:26

Det hørtes ut som en forferdelig tur.
Kjellove,  02.06.12 12:23

Du kan bli som han i Terminalen og hver dag skrive kronikk om hvor fælt det er på flyplassen.
Tor,  02.06.12 13:54

Alle reiser er fryktelige, som beskrevet i min tidligere artikkel «Did you have a horrid journey?». Men til reise å være var det en helt utmerket tur.
Hanna Maja,  02.06.12 13:57

Det er fryktelig slitsomt å reise med så utrolig mange tåpelige mennesker. Nå kommer jeg til å irritere meg over små trillekofferter også. Hmpf.

Anders K.,  02.06.12 18:52

Jeg synes det er gøy å reise. Men så synes jeg også at alt som har med tall å gjøre er helt forferdelig. Så hvis vi danner et team, er det ikke grenser for hva vi kan oppnå.
Tor,  02.06.12 19:04

Jeg synes også det er gøy å reise. Jeg liker best å være steder, men jeg har ikke noe imot å reise. Jeg liker nemlig å irritere meg, spesielt over ting som ikke egentlig er verdt å irritere seg over.

Forøvrig tror jeg nok du har rett i det med et team. Hva skal forretningsidéen vår være?
Category
Today's exploits
Tags
flyplass
tullinger
reising
jobbintervju
Hønefoss
Views
5048
Google hits
8
Last google search
gutta fra calcutta hønefoss
Last edited by
Tor, 02.06.12 10:12