Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 9 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 2 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 9 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 9 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 8 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 8 months
Kort hår
Tor, 1 year, 9 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 4 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 2 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 5 months
50 book challenge
Camilla, 9 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Mer om fag

Oi! Hva er dette?? Klokka er knapt halv tolv, og dagens spalte er oppe?!!

Joda, saken er den at jeg har allerede kommet på noe jeg kan skrive om, og dessuten skal jeg på kendo i dag, og kommer sent hjem, og har forelesning 08.15 i morgen. Derfor skriver jeg nå.

Jeg tenkte å fortsette litt på spalten fra i forigårs, da jeg ba om innspill på hvilke fag jeg bør ta. Det har jeg ikke fått, men jeg har fått litt impulser fra andre steder. F.eks. var jeg på forelesning i Mangfoldigheter, som Bærland sa jeg burde ta, i dag morges klokken 08.15. Bærland var ikke der. Mannen snakket engelsk, som forsåvidt ikke gjør noe, men jeg lurte litt på hvorfor. Svaret fikk jeg da han sendte rundt en liste der alle skulle skrive navn, e-post og studieprogram. Da jeg fikk listen var alle som hadde skrevet seg på hittil Ph.D.-studenter. Senere sa han "Ja, dere vet jo alle hva et metric space er, gjør dere ikke. Er det noen her som ikke har kontroll på metric spaces?" (Jeg aner ikke hva metric space heter på norsk. Metrisk rom virker litt for lettvint.) Bare jeg retter opp hånda. Han sier "Ja, da kommer du til å få det tøft i starten, men jeg kan gi deg noe å lese, og forklare deg litt etter en forelesning." Han sa også at boken var vanskelig å få tak i, men hvis vi gikk på bookfinder.com var det mulig det fantes like mange der som vi var studenter. Senere kom det nesten ti studenter til.

Så hva skal en stakkar gjøre? Jeg kjøpte en bok han anbefalte der det står litt om metric spaces, og bestemte meg for å ta faget.

Deretter gikk jeg og satte meg på en lesesal. Telefonen min ringte, men jeg rakk ikke å ta den. Det var et 73 ettellerannet nummer, så jeg tenkte det kanskje var Anders eller Jørgen. Jeg ringte tilbake.

"Hallo, det er Stølevik"

"Eh... hei" sa jeg

Digresjon om Stølevik:
Reidar Edwald Stølevik er professor i kjemi. Det er han som underviser Fysikalsk Kjemi, det nevnte jeg vel i forrige spalte. Han sa "Hvis dere lurer på noe er det bare å komme på kontoret mitt å spørre. Jeg er på kontoret mitt fra halv ni til ti, da går jeg ut og røyker sigar, så er jeg på kontoret fra halv elleve til tolv, så er det lunsj, med påfølgende sigar, og så er jeg på kontoret fra ett til halv tre."

"Ja, er det Nordam som ringer kanskje? Jeg så du hadde meldt deg opp i Fysikalsk kjemi 2. Det blir et bra fag skal du skjønne. Du driver med fysikk, gjør du ikke? Da blir dette lett for deg vet du. Og du har kontroll på Fysikalsk kjemi 1? Ja, men da blir dette lett skjønner du. Også er det litt blanding av forelesning og oppgaveregning, så dette skal gå bra."

Også sa han litt mer om at det skulle bli lett og koselig, og at da treffes vi på kontoret hans på fredag. Så dermed har jeg i grunnen sagt at jeg skal ta det faget også. I tillegg til at jeg bør ta Klassisk mekanikk, hvis jeg ikke ønsker å bli dømt til å bli en slik faststoff-mann. Spennende. Så jeg tror egentlig at jeg bare sier "hadet bra", og "snakkes til sommeren".

-Tor Nordam