Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 11 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 11 months
Kort hår
Tor, 2 years, 11 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 11 months, 1 week
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Fredagsnytt fra Australia på en fredag

Innenriks og politikk
Lederen for det australske Arbeiderpartiet, Mark Latham, har mistet jobben, etter å ha hatt den et knapt år. Det har gått grusdårlig med partiet; den konservative statsministeren John Howard har nå sittet siden 1996, og de konservative hadde fremgang i valget 9. oktober nå i høst. Dette på tross av at de fleste australiere er uenige i Australias engasjement i Irak. Økonomien går imidlertid så det suser, og Howard har ry på seg for å være en rutinert og pålitelig fyr.

(Jeg vil forresten høre om noen av dere lar dere inspirere av Australia som et fyrtårn for håp og fremskritt i verden. Personlig har jeg aldri assosiert det med noe sånt, menmen.)

Situasjonen er altså litt den motsatte av den vi ser i Storbritannia, hvor de konservative ligger an til å bli grusa så til de grader i valget til våren, hjulpet av postere som denne:

Labour-plakat
I (den Queenslandske) strandsonen
Som deres Australiakorrespondent, gleder det meg å denne gang kunne presentere en svært kort guide til strendene rundt Cairns, bare sånn i tilfelle dere skulle forville dere hit en eller annen gang.

Oversiktskart over strendene

Ellis Beach
Lengst nord finner vi denne mer isolerte stranden; her er ikke noen bebyggelse, bortsett fra noen få hytter og en kiosk. Stranden er veldig, veldig lang. I stinger-sesongen (november - mai) er badingen begrenset til området som er nettet inn.

Palm Cove Beach
Litt lenger sør ligger Palm Cove og Palm Cove Beach; dette er en vaskeekte turistforstad, komplett med en liten esplanade med flere små hoteller. Sjarmerende på sitt vis, men med langt flere mennesker enn Ellis Beach.

Clifton Beach
Fattigmannsutgaven av Palm Cove.

Kewarra Beach
Kuranda Beach er skilt fra forstadsbebyggelsen med en grønn, parkaktig stripe. Her er ingen hoteller, bare mindre pene enetasjeres bygninger, gjerne med tennisbane eller svømmebasseng foran. Stranden i seg selv er lang - og litt grumsete. Det er mindre bølger enn ved de andre strendene, fint hvis det er et saltvannsbasseng man er ute etter.

Trinity Beach
"Min" strand! En femminutters løpetur unna Oyster Court finner man Trinity Beach. Strøket man løper gjennom er proppet med "resorts", typisk med litt cheesy navn - "Seahaven" er ett eksempel. Og her heter det jo "Oyster Court", som nevnt. Dette er ikke slum, altså! Som på Palm Cove Beach finner man også her noen hoteller og en esplanade. Og dessuten en kiosk hvor iskrem selges.

Men...
En typisk strand
De ser stort sett sånn ut, alle sammen.


Og ellers
Her høljer det ned, regntid heter det visst. Jeg lurte en stund på hva alt maset var med disse advarslene om oversvømmelse på veiene var for noe - nå har jeg skjønt det. Heldigvis er det ikke så ille å bli våt i 30 graders varme.

Og jeg ser frem til å prøve fish'n chips - vel og merke den varianten som kommer fra en 1,25 kilos eske, med høy alt-i-ett, bare-putt-den-i-ovnen-faktor.

Forøvrig synes jeg det er framifrå med det stadig økende mangfoldet her på siden. Jeg kunne nesten vært i Oslo, så hjemmekoselig føles det når jeg surfer til calcuttagutta.blogspot.com. Ikke verst.

Til slutt, som lovet:

Are er i Australia!!!1

PS: Tor, du burde etterligne Kåre Valebrokk, og ønske "Ha en god søndag!" eller noe sånt litt tamt noe på slutten av spalten din.

Comments

Diverse,  22.01.05 11:19

Du er klar over at om du fortsetter å poste om hvor varmt og fantastisk du har det, kommer du ikke til å ha noen venner, men en hel rekke skummelt utseende pakker med ledninger og tikkelyd, som venter på deg når du kommer hjem?
Vedig søtt kangaroo-skilt, forresten.
Hils Kristine :)

Are,  22.01.05 13:15

I et tappert forsøk på å bevare vennskapene, skal jeg liste opp noen helt klare bakdeler med denne tilværelsen.

- Du ser i snitt en stor kakerlakk om dagen

- Hvis du er så dum å la det være igjen noe som LIGNER på næring noe sted utenom kjøleskapet, får du oppleve en maur-vandring i beste Donald Duck-stil (jeg har blitt massemorder forlengst)

- Alle veier er asfalterte, men her har de noe å lære av Statens Vegvesen (les: sukk, Mesta) - det er meget humpete. Kan godt skyldes varmen også

- Man må venne seg til å tusle rundt med flere lag skitt/svette når dagene lir på

Hmmmm... tror det er de negative tingene så langt. Ellers er sjokolademilkshaken på Wendy's aldeles fantastisk. Ooops.

Kristine hilser tilbake :)

Tor,  22.01.05 22:20

Australia esse. Varmt 'n shit. Nei, det beste er å dra så langt sør man kommer når det er sommer i Norge, så får man det kaldt & deilig hele året. Det sier Tangen også.

Jørgen,  22.01.05 23:42

Og den hodeløse laggeren til Louis XIV sa at man ikke skal Tor og Trond så seriøst når det gjelder slikt tullprat.

Tore,  23.01.05 00:44

Kan jo passe å nevne at den godeste Tangen de siste åra har pådratt seg relativt kraftige forkjølelser i løpet av vinteren. Hardcore? Tja...
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6140