Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 4 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 4 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 4 months
Kort hår
Tor, 2 years, 4 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 11 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 10 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 1 month
50 book challenge
Camilla, 4 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Brafilm? Dårlig sjappe!

Jeg hadde gjort det. Jeg hadde fløtten fyse meg gjort det! Jeg hadde trykket "Fullfør" og meldt meg som filmabonnent hos den postbaserte videoutleietjenesten brafilm.com etter å ha fått et fristende tilbud som følgelapp med et Filmmagasin jeg røsket med meg fra kinoen. Følgelappen fristet "Få én kinobillett og lei fire filmer gratis!". Jeg trodde knapt mine egne øyne, men øynet allikevel straks muligheten til å slå til på en real godbit av et tilbud. Itte no' knussel! Det var et gratis introduksjonstilbud!

Dette var ikke "Få fire filmer - betal for tusen!", "Spis ei levende rotte - få cred!" eller "Få tjue sølvpenger - svikt din gode venn og mentor!". Dette var et realt gromtilbud: "Få én kinobillett og lei fire filmer gratis!". Ingen stjerner bakom eller liten skrift lengre ned. Dette var "the real shit!". Oh yeah!

Jeg lente meg tilbake og begynte å glede meg til å få, som bestilt, oscarvinneren "Gandhi" i posten. I posten da gitt! Noe så lettvint! Og helt gratis! Bare noen skarve minutter på nettet og jeg skulle få leie Gandhi og tre filmer til gratis og i tillegg få en kinobillett. Det var for godt til å være sant.

Jepp. Det var for godt til å være sant.

Ivrig var jeg da første forsendelse kom i posten. Jeg åpnet det fiffige pappcoveret og så til min glede teksten "Gandhi" lyse mot meg på etiketten utenpå en plastlomme med en DVD-plate inni. "Hm", tenkte jeg da jeg skimtet DVD-platen inni. "Her er det noe muffens." Og ganske riktig: Inni plastlommen lå en DVD-plate. Jeg begynte umiddelbart å le da det gikk opp for meg at platen som lå inni slett ikke var i stand til å vise meg Richard Attenboroughs super-epos fra 1982. Åneidu. Der lå den filmhistorisk totalt uviktige liksom-feelgood-filmen "Buddy" fra tiden da det gikk tretten på dusinet av den typen filmer i filmutviklingslandet Norge.

Jepp. Min første film noensinne fra Brafilm.com var feil film. Snakk om velkomsttilbud og hurtigsvarspremie. En feilleveringsrate på 100% var det jeg ble ønsket velkommen med. "Javel", tenkte jeg og trasket bort til datamaskina og slo opp på brafilm.com. Jeg klikket meg inn på de forbløffende gode feilmeldingssidene de hadde og klikket av for følgende feilmelding: "Jeg fikk feil DVD-plate. Tittelen på plastlommen stemmer ikke overens med platen." Videre fikk jeg lovnader om at jeg skulle få prioritet og at alt skulle ordne seg dersom jeg bare sendte platen jeg hadde mottatt tilbake til Brafilm. Herlig. Tre nye dager med venting før "Gandhi" kan stå på programmet. Det skulle bare mangle om det ikke var gratis!

Heldigvis slipper jeg å pønske nevneverdig på hvorvidt jeg skal bli betalende kunde etter den første gratis måneden. Åneidu brafilm.com! Så snart jeg har fått filmene mine skal jeg krysse av for "Jeg fikk feil film i første forsendelse og synes forøvrig av businessen Brafilm.com er snuskete og nekter å betale for en tjeneste som har vist seg lite tillitvekkende og i all hovedsak forårsaker bry og pes. Følgelig ønsker jeg med dette å avslutte mitt kundeforhold."

Comments

Anders,  20.01.06 01:44

Hadde du nå bodd i Trondheim og jeg hadde kjent deg en smule bedre så hadde du lett fått låne min dvd-versjon av Gandhi, men slik er det jo ikke og du må leve med brafilm.com. Muhahaha!

Are,  20.01.06 02:02

Yey, artikkel fra Johs! Jeg skygger herved unna Brafilm.com. Aldri i verden om jeg kjøper noe fra noen som Johs har gitt tommelen ned!

Anders K.,  20.01.06 04:07

Aldri stol på noen som sier at de selv er bra. Spesielt ikke hvis det skjer via små lapper som ligger inni blader eller dukker opp i postkassa eller deles ut av altfor pålitelig utseende folk på gata.

Men i stedet for å beßerwiße, skal jeg tilby DEG et unikt produkt jeg tror du trenger: Gandhilizeren™! Et fabelaktig og "prisvinnende" instrument som er helt perfekt som dem som har fått Buddy i posten i stedet for Gandhi. Det består av to enkle deler som helt problemfritt settes sammen til en hendig Hyper-Tech innretning som vil redde kvelden for deg og dine inviterte gjester!A. Ett par Harry Potter-briller montert på stangen fra en teaterkikkert, med en pålimt fotokopi av nesen og issen til Ben Kingsley (stivet opp med ekte bølgepapp!). Den holdes kontinuerlig foran B. Fjernsynsskjermen, slik at Aksel Hennie eller Nicholai Chleve-Broch (etter smak og behag) ser ut akkurat som Gandhi fra den Oscar-belønte filmen med samme navn!

For å oppnå nøyaktig den samme filmopplevelsen, anbefales det å mumle litt på hardt palato-retroflekst curry-curry-engelsk, samt å spole filmen tilbake og se den cirka åtte eller ni ganger etter hverandre – The Gandhilizer! Kun 39,90 hos DIN lokale FirstPrice-forhandler!

Camilla,  21.01.06 12:39

wow. Jeg tror jeg besvimer. Artikkel fra Johannes? Verden og påske og alt det der.
Men: Jeg har lenge vært skeptisk til brafilm. Jeg ser for meg scenarier der jeg får en ødelagt film og de krever at jeg skal erstatte den og så videre.

Johannes,  22.01.06 23:31

Hehe. Det har de for lengst tenkt på. Da ønsker de at du skal gå inn på hjelpesidene og klikke for følgende feilmelding: "Jeg har mistet eller ødelagt DVD-platen og vil derfor betale for den." Det ville ikke forundre meg om den neste platen jeg mottar er knekt.

Anders,  23.01.06 17:26

Du må skaffe deg et lager med tøffe Chuck Norris dvd'er som du leverer til brafilm-folka hvis en dvd du leier er/blir ødelagt. Da kan de umulig ha noe å klage på.

Jørgen,  23.01.06 22:06

Haha! Enig med Anders R.

Sverre,  05.11.08 10:52

Jeg bestiller et parti Gandhilizers! Funker de på Mamma Mia også? Ellers kunne jeg tenkt meg en Tiananmen Square protestalizer. Ringenes Herre hadde sett mye bedre ut om Gandalf hadde holdt i to hvite plastposer mens han sa "You shall not pass".
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5416
Google hits
1
Last google search
finnes itte no knussel på dvd