Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years
Ravelry
Camilla, 1 year, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 1 month
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Bananquiz

Etter tre uker med bananarbeid før jul tenker jeg at det er på høy tid å dele med meg av min kunnskap om bananer i form av en slik populær jobquiz som Jørgen og Tor tidligere har hatt stor suksess med. I beste kvalitetsreformånd tenker jeg at multiple choice vil være det beste formatet, med med en liten vri: det vil bli gitt ekstrapoeng for egne svaralternativer, gitt at de er morsomme nok til at jeg kan småhumre litt for meg selv når jeg leser dem.

1. Når bananer sorteres, så sendes de gjennom et stort kar med vann, hvor verdens lykkeligste mennesker sorterer vekk bananer som er for skadet til at de skal kunne selges. Spørsmålet er følgende: Hvor stort defektområde kan man, ifølge Chuiqitas kvalitetskrav, totalt tillate over en klase bananer?

A. 2 kvadratcentimeter
B. 3 kvadratcentimeter
C. 5 kvadratcentimeter
D. Så lenge bananene ikke er så råtne at de faller fra hverandre, så er alt greit.

2. Enkelte defekter fører til at en banan automatisk blir kastet, uavhengig av hvor stor defekten er. Hvilken av disse skavankene er ikke en slik defekt?

A. Solbrenthet
B. Kutt eller sprekker i skallet
C. En liten apekatt holder bananene, og nekter å slippe
D. Råte
E. Fused bananas (to eller flere bananer er helt eller delvis sammenvokst)

3. I karet med vann er det ofte en mengde koselige dyr som har fulgt med bananene inn, og derfor febrilsk svømmer eller flyter forbi. Hvilke(t) av disse dyrene har dukket opp i sorteringskaret? Her kan det være flere riktige svar.

A. Frosker
B. Kakkerlakker
C. Øgler
D. Døde rotter
E. Små apekatter
F. Store edderkopper

4. Når bananene plukkes fra bananplantene, så vokser de med tuppene oppover fra en sentral stilk. En slik ansamling bananer kalles for en 'bunch'. Hvor mye veier en gjennomsnittlig bunch med bananer?

A. 10-20 kg
B. 50-70 kg
C. 100-120 kg
D. 6-8 tonn

5. Hvorfor kan man ikke spise bananene rett etter at de plukkes?

A. De er dekket av plantegifter som må vaskes vekk før de kan spises
B. De er ikke modne
C. Bananselskapet ser på dette som tyveri, slik at alle som spiser bananer rett fra treet får sparken
D. Nyplukkede bananer inneholder samme type gift som grønne poteter, og de må "svette ut" denne giften før de kan spises.

6. Dersom David Letterman skulle finne på å spille Will it float med en klase bananer, hva ville skje?

A. Klasen vil synke
B. Klasen vil flyte
C. En gjeng apekatter vil storme studioet, stjele bananene, for så å seile tilbake til Monkey Island

Bonusspørsmål: Hvorfor er banansortering sannsynligvis en av verdens kjedeligste jobber? Ingen alternativer her, bruk fantasien.

Det er hele quizen, selv om den på ingen måte omfatter hele min kunnskap om bananer. Jeg tror det er nok med en uke for å svare på en her, så vinneren vil kåres neste fredag, ev. et par dager etter det, da min internettilgang er sporadisk til tider. Vinneren vil få tilsendt en Teddy Banana-merkelapp, i tillegg til en overraskelse. Skulle det være andre ting dere vil vite om bananer, så skal jeg gjøre mitt beste for å svare.

Comments

Torgar,  13.01.06 11:59

1: E - 49 kvadrat mål
2: C (Apekatten kan ikke være mer enn 150 kg)
3: A,B,C,D,E,F og apekatten
4: C
5: Bananene inneholder et spesielt sporstoff, som kommer fra sevjen i treet, dette sporstoffet er det som gjør at bananene blir gule når de kommer av. Hvis du skulle spise bananene rett fra treet, vil dette sporstoffet utvikles i deg, og du vil bli først gul, så brun.
6: C

Bonus spørsmål:
Bananer, i likhet med ananas, biter. Dette gjør at sortereren må ha på seg stålhansker slik at bananene ikke får teften av blod. Når bananer får teften av blod, er all helvete løs, og banansortereren ender opp som bananmat.

Tor,  13.01.06 12:30

1: B
2: A
3: Alle
4: B
5: B
6: A

Forøvrig meget hyggelig at du tar deg tid til å poste noe her. Vi mister litt av den internasjonale profilen uten vår favoritt-svenske.

Jørgen,  13.01.06 13:17

1. Når det er mer banan på utsiden av skallet enn på innsiden og en familie kenguruer har flyttet inn og laget boksearena, da er det over grensen. Jeg tipper vilt på B.

2. Bananen har blitt mutert av radioaktivt avfall og ligner mer på en blanding av en blå tomat og denne mannen .

Eller så kan det hende at D er riktig svar. Aper er jo som kjent ingen hindring for durkdrevne bananplukkere, da farmeierne helst ser at man skaffer sin egen mat og plukkerne har blitt utstyrt med bakke-til-bakke missiler av den australske regjeringen. Under mottoet 'Du drept'n. Du spist'n.' er det meningen at man skal bedre kårene for bananplukkere i hele landet.

3. Alle er riktige svar, men du har strategisk nok (slik at jeg kan få en hel bøtte med bonuspoeng) valgt å ikke nevne at også store aper, krokodiller og australske vill-elefanter pleier å flyte forbi. Store aper er da for eksempel King Kong og lignende.

4. Jeg tipper på A. Men nå kan det jo hende at bananene i Australien er noen gedigne genmodifiserte monster. Da blir i så fall svaret 6-8 tonn, ikke urealistisk i det hele tatt. I alle fall ikke dersom det gjemmer seg noen australske elefanter i 'bunch'-ene. Er det plass til elefanter i det vannkaret? Jeg ville ha sørget for det, hvis jeg var bananbonde.

5. Svaralternativ B høres mest riktig ut, men det kan jo også hende at det er Slater Nazi Inc. som eier bananindustrien på fangekolonien og plutselig så er jeg villig til å gjette på C.

6. C. Definitivt C. I tillegg ville det ha krøpet frem elefanter som straks begynner å trampe i stykker publikum mens Letterman knegger av pur ondskap. I alle fall ikke B.

7. Grunnen til at bananplukking er en av verdens kjedeligste jobber er at det er kun tillatt med én ansatt pr. bananplantasje. Dermed blir det ikke bare jævlig mye jobb på den stakkars tåpen som må høste inn alle bananene, men det er også uhyre ensomt. Det eneste selskapet man har er boksende kenguruer, dritlate tofingrede dovendyr, dansende krokodiller, teite strutser som stikker hodet i sanden og elefanter som fyller opp vannkaret unødvendig ofte. Det er et helvete og et svare blodslit. Hvorfor folk likevel velger å bli bananplukker er utenfor min fatteevne. De er sikkert nevrotiske vrak som spretter i væretbare de ser sin egen skygge og dermed trenger verdens mest søvndyssende jobb. Akk.

Artig å høre fra deg, Matteus. Begynner å bli en stund siden sist. Nevnte vi at vi vil ha bilder fra strandbomstilværelsen din? Det tror jeg

Arne,  13.01.06 13:40

1. Jeg fant en chiquitabanan på butikken i går med et defektområde jeg har målt til 5,7 kvadratcentimeter! Det kan jo tenkes at defekten har blitt større etter kvalitetskontrollen på plantasjen men jeg svarer C.

2. F. Det er ikke en banan, men en Plummert.

3. G. Plummert.

4. A. Den dagen jeg ser en bananklase som veier over 50kg skal jeg spise en Plummert uten å ta av skallet!

5. B. En umoden banan er som en uklekket Plummert......uspiselig.

6. A. Ren fysik.

Bonusspørsmål. Fordi alt arbeid foregår inni en Nissan Sunny 84-modell, som er den kjedeligste bilen i verden. Det er trangt og ensformig, varmt og fullt av plummerter!

Anders,  13.01.06 16:33

1: Chuiqitas har da så høye krav at faktisk ingen bananer er gode nok, men på grunn av latterlige EU-krav så selger de samtlige banarer som produseres.

2: Det er kun en ting som sørger for at en banan blir forkastet, og der er hvis bananen viser seg å ikke være en banan.

3: Samtlige pungdyr-arter vil ligge i vannet, siden de alle er avhengige av det lett narkotiske bananvannet. Pluss et stort antall Pingviner.

4: Siden de fleste bananer vokser på Sydpolen, så veier en gjennomsnittlig klase 500 kg. Dette på grunn av all isen som har lagt seg rundt og pingviner som har froset fast.

5: Man kan ikke spise bananen før de har vært i vannet fordi bananene fremdeles er ganske frosne etter turen fra sydpolen, og man kan skade tennene sine ganske hardt. Pluss nå som pingvinene også har begynt å tine så kan de komme til å skade en stakkars uviten bananplukker som de tror stjeler maten deres.

6: Hvis bananklasen kommer direkte fra sydpolen vil vannet i tanken fryse øyeblikkelig. Tanken vil ikke kunne tåle trykket fra isen og sprenge utover Paul Shafer, bandet og publikum og drepe et par dusin av dem. Letterman vil dukke bak sin stålbelagte skrivebord og overleve. Hvis bananklasen kom fra butikken tror jeg den ville flyte.

7: Det er kjedelig å plukke bananer fordi alle sjefene, nestsjefene, dagligledere og gruppeledere nekter enn å kunne sjonglere med bananene. Dessuten får du heller ikke lov til å invitere diverse aper og sjimpanser man kjenner fra det lokale zoo'et. I tillegg til dette så er det høyst forbud å ha orgier oppi bananvannet, noe jeg vet Matteus hadde gledet seg veldig til.

Jørgen,  13.01.06 17:21

Jeg tror du har fått i deg litt mye bananvann, Anders.

Camilla,  13.01.06 17:58

Bananer er godt.

Jørgen,  13.01.06 19:07

Å, jeg mente selvfølgelig "bananvann".

Eivind,  13.01.06 21:35

!!!
Matteus,  23.01.06 09:11

Tja, litt sent kommer altså fasiten til bananquizen. Regner med alle venter i spenning...?

Uansett, her er de riktige svarene:
1. A - 2 kvadratcentimeter.
2. C - Hvem vil vel ikke ha en liten apekatt. Dette selger bra.
3. Alle untatt E. Dessverre er det ingen apekatter som holder i bananene, noe som forklarer hvorfor ikke alle bananelskere har en apekatt som kjæledyr. Her får man ett poeng for hvert riktige svar, men 2 minuspoeng hvis man har svart E. Alle liker apekatter.
4. B - En 'bunch' veier gjerne opptil 80 kilo, men mer vanlig er 50-70 kilo.
5. B - hvor kjedelig det enn kan høres ut, så er bananene ikke modne når de plukkes. Det tar flere uker før de er klare for å spises.
6. C - Selv om umodne bananer uten tvil flyter, så vil reglene for hva som er ekto comedy kreve at apekattene stjeler bananklasen.

Dette gir følgende resultat for deltakerne:
Torgar: 4 ekte poeng, plus 4 ekstrapoeng for kreativitet, men minus et halvt poeng for orddeling. 7,5 poeng

Tor: 6 ekte poeng, med et halvt poeng for fysikerhandicap på spm 6. 6,5 poeng.

Jørgen: 6 ekte poeng, med ekstrapoeng på hvert spm for kreativitet, noe som gir 'a whopping' 15 poeng fordi jeg gir ekstra ekstrapoeng på enkelte spm.

Arne: Ser ut til at det blir en del plummertfikseringspoeng her. Vet ikke helt hvordan de skal vurderes, men jeg tenker et poeng for hver plummert (med fire plummerter i en Nissan Sunny), i tillegg til fysikerhandicap-poenget på spm 6. Altså 8,5 poeng.

Anders R: Her blir det bare ekstrapoeng, men det er så gjennomført at jeg må gi to poeng for hvert svar, minus et poeng for at jeg ikke fikk lov til å ha orgier i bananvannet. 13 poeng.

Vinneren er altså Jørg-1. Premien kommer i posten etterhvert. For de som skulle ha glemt det, så er premien en Teddy Banana-merkelapp. Overraskelsespremien er en lykkeamulett med masseprodusert utseende som jeg fikk av en munk i Singapore, selv om jeg ikke donerte like mye tilen god sak som alle andre på lista han viste meg med sorgfulle øyne.

Anders,  23.01.06 17:22

Vant jørgen!! skuffa....

Jørgen,  23.01.06 17:30

Du burde heller være glad på mine vegne.

Anders,  23.01.06 17:36

Vant jørgen!! Hurra, nå ble jeg glad!!

Jørgen,  23.01.06 22:07

Hurra! Så bra.

Jørgen,  24.01.06 02:13

Og så Teddy Banana, da. "Han er en ekte Teddy!", "Røk Teddy, de også!" og så videre.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5986