Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 11 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 11 months
Kort hår
Tor, 2 years, 11 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 6 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 8 months
50 book challenge
Camilla, 11 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Flagg

Alle liker vel flagg. Det er fin-fin trivia: veldig enkle å huske, og full oversikt gir overfladisk men like fullt merkbar kred. De er greie å ha i hodet hvis man ikke vet nøyaktig hvor man befinner seg. Mange av dem har fine farger. Flagg er fine og hjelpsomme.

Bortsett fra enkelte flagg, som det ikke er mulig å like: Flaggene til disse useriøse landene som får uavhengigheten levert i hendene, og skusler den vekk på tøys. Siden begynnelsen av 60-tallet, da man bygde ned kolonialismen, har det blitt omtrent 200 prosent flere land på jorden. Det har gått inflasjon i suverenitet, og ikke alle klarer å ta ansvaret sitt like alvorlig. Situasjonen ble ikke bedre av at Sovjetunionen gikk i tusen knas. Bananrepublikker og lilleputtnasjoner florerer, og plutselig var det mer slitsomt enn artig å være flagg- og hovedstads-entusiast.

Men siden det fremdeles er nyttår, offisiell høytid for både kåringer og misantropi, stropper jeg på meg den hvite manns byrde og kårer i vei: Verdens teiteste flagg. Vær så god!


13. LibanonDe vertikale stripene kan jeg relatere meg til. Rødt og hvitt; grei skuring. De er i godt selskap så langt. Men hvor i all verden kom det juletreet fra? Slutt å krige så jævla hellig, hvis dere ikke vet forskjell på religionene engang.


12. Den sentralafrikanske republikkNår skal afrikanerne skjønne at selv om det finnes mange farger, trenger man ikke å bruke alle på én gang. Øynene svir. Jeg blir svimmel. Dette lappeteppet hører egentlig hjemme i min forrige artikkel. Hvordan kan et hungersnødherjet land bruke tjue millioner dollar på å krone en keiser, og så hyre den billigste blinde skredderen som finnes for å lage nasjonalflagget, landets stolthet og ansikt utad?


11. Komorene
Det artige med Komorene er at siden uavhengigheten i 1963, har de skiftet flagg flere ganger enn Afghanistan (som for øvrig er kjent for å bytte flagg hele tiden). Denne verdensrekorden skyldes ikke hyppige regimeskifter som følge av borgerkrig og "open air city hall", men derimot overivrig perfeksjonisme. Fra 1963 til 1975 brukte de dette flagget:Men han som lagde det var tydeligvis ikke helt fornøyd. Så de omrokkerte litt, og beholdt det slik i hele 17 år:I 1992 fant de ut at det kanskje var enda finere å snurre litt på hele motivet og finstille grønnfargen en smule:Vel, noen liker mora og andre liker dattera. Men på 90-tallet endret trendene seg kjapt, og allerede i 1996 innførte de en hel myriade av nye, spennende flagg, som de med korte intervaller vekslet mellom og tidvis brukte om hverandre:Fem år senere, i 2001, slo de seg til ro med dette nyskapende, om enn litt svimlende, designet, som er en smule inspirert av den tidligere nevnte Sentralafrikanske Republikk:Men det er allerede hele fem år gammelt. Norges flagg er jo i sin nåværende form omtrent nøyaktig hundre år gammelt, og det er egentlig ikke særlig lenge. Tiden vil vise hvor lenge dette varer, før de blir lei på nytt. Følg med!


10. RwandaHvorfor har de skrevet forbokstaven sin på flagget? Å ja, fordi det er helt likt alle andre afrikanske flagg, og de skal huske hvilket som er deres. Men dét er jo helt legitimt. Særlig når man blir hakket opp med machete hvis man skulle finne på å forville seg inn på nabostammens område.

Det minner for øvrig litt om de skandaløse flaggforslagene til Norge fra 1814.


9. TurkmenistanTidligere Sovjetunionens sand-kammer, for øyeblikket en god runner-up til Nord-Koreas ubestridte førsteplass som tulling-land. Men det er greit. Dere har vært langt unna Moskva de siste åtti årene, og langt unna alt annet for alltid før det. Så plutselig en dag kommer noen ridende og forteller at dere har blitt en uavhengig nasjon. Jeg skjønner jo at det blir litt travelt. FN kommer på besøk, og hva vil naboene si om ikke alt er på stell? Så vi henger opp en av våre verdensberømte filleryer. Det må jo falle i smak. Klart det. Det liker turistene.


8. LesothoLesotho er en uavhengig fjelltopp, omringet på alle kanter av Republikken Sør-Afrika. Sør-Afrika er et vepsebol hvor fattige (altså svarte) er i konstant krig mot rike (altså hvite), samt mot andre svarte (for eksempel nabostammen), og samtidig er hvite (for eksempel engelskættede) i krig mot både svarte (alle slags svarte) og andre hvite (for eksempel boere), og alle raver tungt bevæpnet rundt i en AIDS- og voldtekst-dreven rus av frenetisk dødsforakt mens de prøver å se forskjell på hverandre. De ligger kun etter Colombia på statistikken over antall årlige mord per innbygger, og vinner glatt hva voldtekt angår. Så for sikkerhets skyld ville nok jeg også prydet fjelltoppen min med et vaiende bilde av en gjennomboret voodoo-dukke. Det burde holde dem på avstand.


7. Kapp VerdeKapp Verde ligger i Afrika. Eller, egentlig rett utenfor Afrika, nesten i nærheten av Europa. Jeg skjønner at det er surt å akkurat misse pallen, men det hjelper egentlig ikke å prøve å utgi seg for å være en britisk vimpel-variant av EU. Ingen sympatipoeng, beklager.


6. St. LuciaHva er det de prøver å utgi seg for? Nille-NASA? Noe Star Trek-greier? Et flyselskap? Hvorfor bruker de da ikke bare en gammel spypose? Det hele minner meg om den kjente og kjære barnesangen "Sankta Lucia, dreit oppi lia".


5. TogoDet er greit at fattige land ser veldig opp til USA og alt sånn. Men, altså ... dette er til og med mer håpløst enn Uruguays forsøk, som involverer et flammende smilefjes. Er dette fargeglad afrikansk livsglede, eller rett og slett et resultat av at en hel generasjon åtteåringer ble kidnappet, dopet ned, krigstraumatisert og utstyrt med nok tunge våpen til å ta makten i et land?


4. Bosnia-HercegovinaDet som gjør denne tragedien komplett, er at de like etter løsrivelsen i 1992 hadde et meget smakfullt flagg (som en bosnier i gata vår, Zajko (ja, han heter det) har malt som freske på garasjeveggen sin). Et harmonisk og verdig design. Og så blir det noe rabalder og omveltninger, såklart, og de ender opp med å drepe to hundre tusen av hverandre for å kunne få heise opp et fuckings badehåndkle. Eller muligens den nye junta-lederens favoritt-distinksjon. Utrolig. Balkan er og blir en FirstPrice-region.


3. Christmas IslandHva fjollete navn på land angår, slår de junkfood-landene Sandwich-øyene og McDonald Islands med et knapt hestehode. Men uavhengigheten deres burde bli trukket tilbake når det første de gjør er å konstituere et gammelt hodetørkle de har kjøpt på jazzfestivalen. Finnes det ikke koloniministre som tar ansvar lenger?

Øya ligger i det indiske hav, og eksisterer muligens ikke lenger.


2. DominicaDominica ligger i det Karibiske hav. At de har rippet det skandinaviske korset, er greit. At de i tillegg har misforstått konseptet fullstendig, er greit. Jeg skal ikke klage. Fugler er også nesten greit: Albania har en ganske fin siamesisk tvilling-ørn, Mexico har en majestetisk ørn som slåss med en slange oppå en kaktus, og ikke engang dét ser teit ut. Nabolandet Guatemala har en mytisk og magisk grønn liten hakkespett. Zambia har til og med greid å resirkulere nazi-ørna på en omtrent anstendig måte. Men - en papegøye?! Hvorfor ikke et trebein og en krukke med grogg? Jeg skal skrive et brev til dem og forlange at de bytter navn til Monkey Island V.

Det eneste forsonende trekket med dette fjærkreet er at de har brukt slike optisk illusjon-farger som gjør det umulig å feste blikken på den.


1. Hele Oceania

Vinneren er: Verdens mest ubrukelige verdensdel. Kollektivt. Alle 200 innbyggerne skal få hver sin kråkesølv-pokal. Melanesia, Mikronesia og Polynesia består av til sammen 27 - tjuesju - øystater, med gjennomsnittlig åtte innbyggere hver. Den eneste næringsveien er kopraproduksjon, et kokosnøtt-biprodukt som ingen vet hva er, og som ikke har blitt brukt til noe siden petroleum (eller kanskje gummi) ble oppdaget på 20-tallet. Den eneste nytten Oceania gjør for seg, er å tilføre geografi-spørrespill et umulig-nivå, som dessverre er tusen ganger mer irriterende enn utfordrende, siden alle spørsmålene dreier seg om enten kopra eller hovedsteder med navn som Fongafale (eventuelt lurespørsmål om for eksempel Nauru, som ikke har hovedstad!). De har visstnok i tillegg en gloriøs forhistorie som idyllisk fri sex-paradis. Nå til dags består agendaen av å veive febrilsk med mest mulig fargesprakende semaforflagg, ettersom de svampeaktige korallrevene er i ferd med å synke for godt. Good riddance; klappstolene i FN-foajeen trengs til pressekorpset.

Jeg nevner i fleng fra mitt sterkt nedskjærte utvalg, fra venstre mot høyre: Norfolk Islands (Jule-furu?), Tuvalu (Dette er slikt julepapir man får hos de bokhandlene som selger servietter), Guam (En souvernir-t-skjorte?), Pitcairn (To fluer i ett smekk: Det er tøft med ridder-ting, og det er viktig å ta vare på landets kultur og historie), Papua Ny-Guinea (Er det en kalkun? En orrhane? En litt tjukk fasan?) og Tonga, som på tongolesisk heter "Pule-Tonga" og tydeligvis var misunnelig på Sveits fordi dumme folk ofte tror de har et Røde Kors-flagg.


Men aller, aller, aller verst er kanskje Niue, som er på størrelse med tre fjerdedeler av Vestnes kommune og har to tusen innbyggere og et flagg som ikke er til å tro. Det er i det minste ikke helt likt alle de identiske Australia-lignende koloniflaggene. Det er faktisk enda teitere. Jeg gleder meg til jeg skal kjøpe et slikt flagg, lage batikk på det, og tulle meg inn i det mens jeg sitter i ei campingvogn og spår folk:

Fy faen, gratulerer og amen i kjerka. Jeg lover å felle en tåre og ta meg en runk når øya har sunket og kun ei halv stang stikker opp fra havet.

(Bildene er freeware eller hva det heter fra Flags of the World)
Tor likes this

Comments

Eivind,  07.01.06 16:58

Kjempeartig med flagg!

Mye useriøse land i verden, men med navn som "Christmas Island" has du jo forsåvidt et dårlig utgangspunkt!

Camilla,  07.01.06 20:21

Jeg konstaterer sjokkert at det finnes land som ikke er med i Passport. Og i Passport har faktisk Nauru en hovedstad. Jeg husker ikke hva det var. Du får spørre Karoline. Men det er ikke godt å si hva hun gjør når hun ser at du gjør narr av Mikronesiaføderasjonen...

Jeg synes forøvrig Papua Ny-Guinea har et fint flagg.
Og vårt eget korspåkorspåkors er vel ikke akkurat noe å skryte av.

Tor,  07.01.06 20:23

Juletre?!!

Helvete, ser du ikke at det er det majestetiske libanesiske sedertreet?

Camilla,  07.01.06 20:25

Jeg holder med Anders. Det er ikke tvil om at det der er et juletre. Ved første øyekast, later det til og med til å ha pynt!

Arne,  08.01.06 04:30

Jeg synes dette var en dritkul artikkel. Jeg er glad i flagg. Jeg har spilt det nye flaggspillet Airport. Jeg synes dette var en dritkul artikkel.

Og jeg regner med at Saudi-Arabia og Libya nesten kom med på listen på grunn av henholdsvis uforståelig (et flagg er jo et ansikt utad) og fantasiløst flagg.

Anders K.,  08.01.06 23:06

Jeg holder også med meg. Det er en juleseder. Den brukes til to ting: Å oppbevare skinnende kuler på, og som innvendig kledning i den esken man har jule-sigaren i.

Saudi-Arabia har et vakkert, majestetisk og verdig flagg (i hvert fall etter at de en gang på 50-tallet sluttet å ha det vimpel-formet). Libya, derimot, ville ha blitt usynlig mot Galapagos-bakgrunnen. Ellers hadde det kommet på førsteplass.

Korspåkors-flagget ble betydelig forbedret med Gunvor Hals på. Hvorfor byttet de ikke ut den ti år gamle sønnen til Frederik Meltzer med Eivind Hagerup, så kunne han ha ropt "Riv kristenkorset av flagget, og heis det rent og rødt - med Gunvor Hals på!"?

Hva Passport angår, er jeg veldig glad i det (Bortsett fra at man MÅ innom det jævla Oceania, slik at resten av familien alltid tar en igjen. Et uforsonlig trekk som er opphavet til min holdning til den idiotiske verdensdelen). Men iblant tar de feil eller er unøyaktige. Og når man må finne opp en anselig mengde spørsmål om en verdensdel det ikke finnes informasjon å spørre om, er det klart man må tøye sannheten. Les alt om Naurus opplegg her, og for så vidt også her (nederst i faktaboksen). Hele sannheten får man ved å kikke på Wikipedia-kartet, hvor ingen byer av avmerket, derimot en rekke bygninger.

Anders K.,  09.01.06 00:57

Og i anledning ikke-saken om at Kristin Halvorsen er avslørt som nazist (ikke apartheid-motstander, men, ja: nazist), samt at Norge fortsatt deler ut Nobels fredspris til tross for at vi deltar i en uprovosert angrepskrig på et forsvarsløst land, akkurat som Tyskland gjorde den gangen, foreslår jeg å gjeninnføre unionsflagget:

Kjellove,  09.01.06 01:20

Fabelaktig artikkel, flaggkommandør Kvernberg! Forresten er juletreet til Libanon maken til Surnadal Sparebanks logo.

Jeg tror at Bosnia-Hercegovina droppet flagget med de franske liljene på forlangende fra Knut Ødegård. Han sa antakelig at hvis han skulle være honorær konsul for alle landene i eks-Øst-Europa – etter tur – måtte de slutte å bruke en rip-off av hans slektsvåpen. Mannen har nemlig fått det for seg at han er etterkommer av en norsk adelsslekt som døde ut på 1300-tallet, og som i likhet med alle andre brukte liljene i sitt våpen. (KØs onkel var amatørgenealog og skrev en bok som er slaktet mer enn noen annen i litteraturhistorien.)

Visste dere ellers at våpenet til slekten Hagerup er en masse kors plassert rundt på tilfeldige objekter – litt som familien Whiteadder i Blackadder?

Anders K.,  09.01.06 14:40

Fanejunker, takk.

Visste du forresten også at Knut Ødegård hevdet å være stamfar for de slaviske folkene? Det lot seg bevise på grunnlag av franske liljer fra 1300-tallet, sa han.

Tor,  09.01.06 14:55

Dere som har peiling på slikt kan kanskje svare meg på noe jeg har lurt på. Er det mulig for å en stakkars ikke-adelig gutt å skaffe seg et segl? Altså slik som man forsegler brev med? Og da tenker jeg ikke på en slik overdimensjonert ring med stor forbokstav man kjøper i syden, men noe skikkelig svulstig kanskje med løver og beger og sånne ting.

Anders K.,  09.01.06 15:49

Spørsmålet er om du vil ha et eget segl, altså selv-designet. Da er svaret "ja, sannsynligvis, om du leter rundt på www, finner et firma i USA og har ganske mye penger".

Hvis du er fornøyd med noe halv-svulstig, men like fullt heraldisk med fine løver og litt arkaisk tekst på et splittbanner rundt, kan jeg muligens hjelpe deg i begynnelsen av februar, da jeg er tilbake i Oslo hvor jeg har mitt arkivskap. Ett eller annet sted der ligger nemlig et par slike segl fra bystyret i en middels liten nederlandsk landsby. Alder ukjent, kanskje 1800-noe. Jeg mener vanlige stempler var det vanlige (altså for godkjenning av offentlige papirer og slikt) etter 1. verdenskrig, i alle fall, og nederlenderne har en tendens til å ha flere hundre år gamle gjenstander liggende og slenge rundt omkring i bruktbutikker. Jeg betalte en halv gylden for dem på "De grootste flooienmarkt en Europa" i 's-Hertogenbosch for fire-fem år siden, og bruker dem egentlig ikke særlig mye.

Kjellove,  09.01.06 18:51

Þor: Jeg er sikker på at det fremdeles produseres segl på bestilling. I alle fall hvis du ikke er ute etter stort annet enn initialer. Seglvoks vokser kanskje ikke på trær, men er nok å få kjøpt.

Hvis du vil lage ditt eget våpenskjold, er det fritt frem for hvem som helst å gjøre det – men ingen vil ta det alvorlig (du får ikke registrert det) og heraldikere vil fnyse spotsk.

(Når det gjelder nederlandske loppemarkeder, har de det gående for seg at selgerne legger ved magiske mynter som forsvinner sporløst så snart du har oppdaget dem.)

Tor,  09.01.06 19:43

Det var egentlig det med heraldikere jeg lurte på.

Hva hvis jeg bosetter meg i England, blir statsborger der borte, og så blir slått til ridder eller hva det nå kalles? Får jeg våpenskjold da?

Anders K.,  09.01.06 20:20

Seglvoks var mote rundt juletider for et par år siden, og finnes sikkert i enorme overskuddslagre hos de bokhandlerne som også selger servietter og bryllupskakedekorasjoner.

Ridder hjelper dessverre ikke. Da klasker Dronninga deg på skuldrene med et sverd, og du blir en Sir. Du må adles. Det innebærer at din tipp-tipp-tipp-tipp-oldefar var en del av kongens buddies, og fikk huge tracts of land, fast plass i House of Lords og et coat of arms. Da er du adelig, altså baron, greve eller lignende. Det er såklart to forskjellige ting, selv om norske medier har visst om og konsekvent driti i forskjellen i årtier, og dermed produsert overskrifter som "Paul McCartney adles!" Han kan godt tegne et skjold med en lyre, en mopp eller en grønnsak på, men heraldikere vil fremdeles fnyse spotsk. (Adelen er vel etterkommere av den første "generasjonen" riddere? De med egen borg og fast plass i systemet, ikke bare hest og sverd? Jeg vet ikke helt.)

Jeg foreslår følgende:
1) Du forfalsker et stamtre fra middelalderen. Det både føles som og er juks, men er like fullt kjempevanlig. Det fnyses det mye av.
2) Du kan lese deg til full oversikt over åtte hundre år gamle hoff-intriger, bygge en tidsmaskin, bli adlet, sette unger på noen, og dokumentere at du er i slekt med 1200-talls-Tor (Þor) sine nålevende etterkommere.
3) Du kan bli honorærkonsul for et tullete land (artikkelen over byr på flere gode alternativer), og nøye deg med å henge vedkommedes (som regel like tullete) riksvåpen på døra. Det er ganske populært blant norske upper lip-wannabes.

Lykke til, men husk: Noblesse oblige! Det er bare å kjøpe boble-tights, krølleparykk og hvitt pudder.

Og det glemte jeg: Du kan sikkert flytte til England og gifte deg med noen som har et gammelt familievåpen.

Tor,  09.01.06 21:57

Fyldig artikkel om dette på wikipedia. Det opprettes nå om dagen bare life peerages, som betyr at man kan bli Baron f.eks., men tittelen kan ikke arves.

Wikipedia - British Honours System

Johannes,  11.01.06 10:26

Haha!
Aldeles fortreffelig lesning på morgenkvisten! Ingenting morer en passportfant og vordende geograf mer enn en fanejunker som gir de tullete badebuksene av noen flagg kjeften de fortjener. Selv har jeg midlertidig løst Oseania-problemet fra Passport med å gå over til å spille "Europa på boks". "Europa på boks" har mer fokus på språk i tillegg til geografi og kultur, noe som i enkelte tilfeller er herlig sjarmerende og i andre tilfeller helt hemma. I tillegg til å kjenne igjen land etter flagg og hovedsteder skal man her også kjenne igjen land etter kartomriss, noe som gjør det hele så smått mer pikant og gjør Europa spennende igjen.

Nauru er definitivt et tøyseland, men flagget er der helt ok. Ser i CIA Factbook at President Ludwig "Beam me up" Scotty kom til makten uten motkandidat i landet som tidligere hadde tøyse- og realityseriepotensialenavnet Pleasant Island. Kjipt for Nauru at deres eneste ressurs, fosfatgruvene, nå er tomme. Litt spesielt og interessant ved Nauru er at de er i front når det gjelder å prøve seg som skatteparadis blant Stillehavsøyene. Ikke like handy å ha banker der som i Karibia kanskje, men de prøver i alle fall.

Når det gjelder FN er det jo en kjensgjerning at disse smålandene knapt har råd til å spleise på hvert sitt kontorbøttekott i New York og at dette bortimot er de største statsutgiftene de har. Gutta på kontorene der representerer ofte flere "land" og det eneste de arbeider med i FN er lobbyisme for at verden må gjøre noe for å unngå at havet stiger. Det er ikke så rent lite komisk, men også smått tragisk. Kanskje burde de bare latt seg innlemme i Australia. Slik hadde i alle fall noen med ressurser brydd seg og snakket deres sak i FN. Skjønt: Howards Australia har jo ingen interesse av det.

Jeg likte spesielt godt at Niue fikk hedersprisen. I faget Geografiske informasjonssystemer, som jeg tok i høst, var eksamensoppgaven å relokalisere åtte landsbyer på Niue tre kilometer lengre inn i landet i fall havet skulle fortsette å stige. Landsbyene skulle relokaliseres etter hvor det eksisterende veinettet befant seg, hvor det var historiske minnesmerker (haha) og landsbyene måtte befinne seg på trygg avstand fra den fredede nasjonalparken i Niues midte. Fin oppgave. Liten plass.

Hjahja. Australia tar jo ikke i flyktninger med ildtang en gang, så snart kommer vel stillehavsøyboerne tilbake over Stillehavet til Sør-Amerika i balsaflåtene sine.

Anders K.,  11.01.06 12:11

Ah, da kan du som ekspert bekrefte at Niue faktisk er på størrelse med to tredjedeler av Vestnes kommune! Fint at folk sysselsettes med å flytte oceaniske landsbyer frem og tilbake. (Gjør meg en tjeneste og ikke bygg den i mitt nabolag!)

Jeg har også sett "Europa på boks", og det virker flott, pluss av og til hemma. Det er vel kanskje uunngåelig. Problemet er det samme som ofte i Passport, og oppstår oftest hvis man spiller mot mongo folk, nemlig for eksempel:

A: Hva betyr "Assalaam aleikum"?
B: "Fred være med deg, eller fred over vårt møte, og brukes som hilsen eller avskjed. Frasen er forbeholdt muslimer, og er fornærmende fra en vantros munn. Det er det samme som hebraisk Shalom alachem, kjent fra sangen, og bla bla bla etc"
A: Nei, det er feil.
B: Hva?
A: Her står det at det betyr "hei".
B: Jamen ... Arrrgh!

En fin ting er at man kan lære noe nytt og underholdes samtidig, som jo er poenget, for de har med en rekke regioner, ikke sant? Så som Sardinia, Provençe, Sør-Ukraina og så videre?

Pleasant Island, det høres ut som et luksushotell uten luksus! Scotty var visstnok avsatt og så gjeninnsatt flere ganger på grunn av enstemmig mistillitsvotum, så enstemmig gjenvalg. Det er vel slikt som skjer når nasjonalforsamlingen består av tre naboer. Vel, her er han i flott naurusk nasjonaldrakt:

Anders K.,  11.01.06 12:15Han minner i grunn veldig om Manuel Noriega.

Johannes,  12.01.06 20:44

Haha!
Nå synes jeg kanskje det er urettferdig mot Vestnes å si at Niue er så stort som to tredjedeler av Vestnes kommune. Riktignok er det riktig når det gjelder areal, men i populasjon er Vestnes med letthet minst tre ganger så stort som Niue.

Flaks for Noriega-Scotty at han slipper unna med narkinga og at Nauru ikke ligger i Karibia. Det leder forresten tankene hen på et annet finfint brettspill: "Junta", hvor man inntar ambulerende posisjoner som generaler, ministre og presidenter på en liten øyrepublikk og det endelige målet for spillet er å flytte mest mulig av landets nasjonalbudsjett til sin bankkonto i Sveits. Festlig, ja rett herlig, konspirasjonsspill som tar tusen år å lære, men er dritartig etter bare fem timer med opplæring.

Kjellove,  12.01.06 21:04

Jeg prøvde å spille Junta en gang på ungdomsskolen sammen med en kommunist som flørtet med nazisme og KrF.

Eivind,  12.01.06 21:14

Stein Vegard?

Anders K.,  12.01.06 21:54

Hater ikke han kommunister, KrF, og alle andre?

Johannes,  13.01.06 13:41

Det minner meg på den gangen et demonstrasjonstog med marxist-nasjonalsosialist-buddhister marsjerte forbi meg i Colombo.

På slutten av åttitallet var de en av tre parter i konflikten på Sri Lanka og søkte å styrte regimet ved å drepe alle embetsmenn de fant. Det endte opp med at de ble like drept selv, men de var færre i utgangspunktet og tapte. Nå har de politisk makt og er godt likt av folk på sørdelen av øya Sri Lanka der flesteparten ble drept.

Hvor er kompisen din nå Kjell?

Kjellove,  13.01.06 16:34

Nå skriver han nynorsk og studerer noe mykt i Oslo.

Jørgen,  13.01.06 17:17

Mykporno?

Eivind,  13.01.06 21:38

Gåkkje an å studere dét, da vøttø!

Anders,  14.01.06 15:05

Joda, jeg har utallige timer med mykporno-studier.

Anders K.,  14.01.06 17:13

Jeg kjenner en professor i pornografi.

Eivind,  14.01.06 18:19

Jeg, Jon og Dag var en gang på forelesning med ei dame som skulle forelese om musikkvideoer på NTNU. Hver gang hun skulle si ordet "porno" passet hun på å heve stemmen og skarre ekstra mye på r'en. Slik: "PoRRno!"

Etter det ble hun bare kalt porno-dama.

Kjellove,  23.01.06 23:41

Jeg kom nettopp på at han som skriver nynorsk og studerer noe mykt i Oslo har en onkel som er samfunnsfagslærer i Nord-Norge. Han mener at Hitler var delvis jødisk og at det var derfor han tapte krigen.

Anders K.,  24.01.06 00:24

!!!

Jørgen,  24.01.06 00:54

Var det den samme fyren som pleide å onanere over et nakenbilde av Goebbels?
Camilla,  28.12.10 14:29

Jeg liker denne artikkelen bedre og bedre hver gang jeg leser den. Og jeg tror jeg burde ta en kikk på den hver gang jeg skal spille Passport -- vi greide ikke St. Lucia nå sist. Et tydelig tegn på at jeg burde lese den oftere.

Are,  28.12.10 16:40

Oj, oj. Phu. Det ble en solid dose latter. God jul.
Category
Humour
Tags
teite ting
Flagg
Views
18478
Google hits
729
Last google search
Tuvalu