Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 7 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 year, 7 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 1 month
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 4 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Verandamøbler

Leiligheten jeg bor i i år er utstyrt med en veranda. Tror jeg. Så vidt jeg har fortstått er det slik det henger sammen:

Veranda - Plattform som stikker ut fra veggen
Balkong - Plattform som står på søyler
Altan - Plattform på taket
Terasse - Plattform som hviler på bakken

Jeg er altså ikke helt sikker på dette, det er av mindre betydning. Poenget er i allefall at det står møbler på verandaen min, og jeg lurer på om det ikke ville vært en god idé å ta dem inn. Det dreier seg om møbler i mørkt tre, sikkert noe regnskog-greier, og slikt bør kanskje ikke stå ute over vinteren, nei? Det er jo ikke mine møbler, så jeg har ikke satt meg så frytkelig nøye inn i dette, men tre er tre, og tre, i allefall oljet tre, digger vel ikke å være vått og kaldt? Eller, det bryr seg kanskje ikke om kulde, men likevel?

Jørgen jobber jo på en sjappe der det stadig kommer folk innom og sier "Argh, møblene mine ser ut som helvete, hva skal jeg gjøre for å fikse dem til det kommer middagsgjester senere i dag?". Eller sier de egentlig det? Nuvel, jeg skal i allefall være føre var heller enn etter snar, hva nå det betyr, og derfor sier jeg "Argh, møblene til Finn Arne ser ikke ut som helvete, hva skal jeg gjøre for at de fortsetter med det?" Det er forøvrig helt uaktuelt å olje dem med noe, så det eneste det er å gjøre er vel å sette dem inn, så sånn sett trenger jeg ikke å spørre, men kanskje Jørgen har noen ekstra tips.

Jeg håper det er plass til møblene i boden. Den er nemlig ellers helt full av stasjet til han som egentlig bor her, som er i USA et år. Sofaen hans blant annet. Jeg husker ikke nøyaktig, jeg har bare vært å sett på den en gang, men det var i allefall ikke plass til sykkelen min inni der. Derfor satte jeg den utenfor. Håper den fortsatt står der. Utenfor betyr i denne sammenhengen i det store rommet der alle bodene befinner seg. Det er slike netting-boder, i en stor kjeller. Jeg har forøvrig sett den siste filmen om Harry Potter nå, og det var bra. Selv om det satt to jævlig uforskammete gutter ved siden av meg, som blant annet ropte fuck you, og viste finger til Lucious Malfoy, til tross for at de lot til å være kanskje 17-18 år.

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  19.11.05 13:33

I følge Typisk norsk har altan ingen byggningsteknisk beskrivelse, og bør derfor ikke benyttes. Terasse hviler på bakken, det er riktig, men det er balkong som stikker ut fra veggen og veranda som hviler på søyler. Med andre ord, så er slottsbalkongen faktisk ikke en balkong.

Anders K.,  19.11.05 20:21

"Slottsverandaen" høres jo en smule folkelig ut. Som om de sitter der under kongeflagget i badebukse og drekker limonade og slekker sol som noe annet drabantby-pakk.

Torgar,  20.11.05 16:05

Ja, men det er riktig. Det er litt kjipt når kongen blir folkelig og ikke lenger er et symbol på inavl; på like linje som at julenissen ikke kan komme på besøk hos fysikere av frykt for å ikke eksistere.
Derfor er det slottsverandaen.

Anders K.,  20.11.05 17:25

Akk ja. Her en dag omtalte Aftenposten (!) Kongen som "Harald med sigg i den gamle boblejakka". Takke meg til Haakon VII.

Torgar,  21.11.05 15:14

Alt var meget bedre før, da kongen hadde makt og kunne halshugge personer etter egen lyst og ønske. Jeg synes vi må gi kongen makt eller fjernen, slik vi har det i dag er han jo bare til latter for hele befolkningen, ydmyket og hjelpesløs. Tenk kongen i seilbåten sin, med garden, klar til å seile over til england for å plyndre, voldta og brenne. DA hadde vi hatt en god talsmann for landet.

Sukk

Torgar,  21.11.05 15:15

Hva dette har med verandamøbler å gjøre får dere spørre O store Bob om.

Eivind,  21.11.05 16:14

Synd Haakon VII hadde så fjollete gange. Hvis det ikke hadde vært for dét, så..

Jørgen,  21.11.05 18:51

Ja, det er faktisk de som hevdet at denne meget tvilsomme typen lenge hadde opptrådt på et omreisende "Cirkus" som bebartet, fjong dame med det uhyre fengende (og feminine) navnet Christian Frederik Carl Georg Valdemar Axel, og det er derfra han har denne stupide gangen. Som dame måtte han nemlig lære seg sprade rundt som en ekte kvinne, og ikke bare slentere omkring som han tidligere var vant med fra sin tid ved Fort Christianborg i Accra.

Dette var selvsagt mange år før han traff sin kusine, Maud Charlotte Mary Victoria. Da hun plutselig dukket opp blant en ekspedisjon som lette etter dævve dyr som dinosaurer og slikt pjask, slo det gnister mellom de to. Sammen kunne de sitte timesvis ute blant sanddynene og surkle i seg lemonade. Han giftet seg like gjerne med denne kusinen, da han, etter å ha drukket opp all lemonaden i hele Ghana, fant ut at hun hadde en sekk som var proppfull av gulldubloner. Hun oppbevarte den for øvrig under 20 madrasser, og det var da også sånn Haakon (som han senere ble hetende) fant ut at hun måtte være en ekte innavla prinsesse.

Fryyd! De kverket noen bønder på vei hjem, sånn for gode, gamle dagers skyld. Hva var vitsen med adel om man ikke kunne strype en stakkars jævel eller to? Mange av kaksene i det nye landet Norge jublet over denne vidunderlige, maskuline og en gang så transvestitte blåseren. De stakk penger i øynene på de som vurderte andre alternativ, og kniver i ryggen på de som turte å si det høyt. Dermed ble han Ny-Norges første "folkevalgte" konge. Det er meget mulig at noen av disse detaljene ikke stemmer helt, men det er jo bare kjekt. "Arti' for ungan", som de sier.

Arne,  21.11.05 18:54

Men fyren har da fått sin egen konfekt, så noko stødig må han vel ha vore ;)

Anders K.,  22.11.05 17:31

Jeg bringer et interessant utdrag fra hoffbiografen Otis Blotters memoarer om Christian Frederik Carl Georg "Rumper Stumper" Valdemar Axel på det tidspunktet da han nylig hadde returnert fra Afrika og enda ikke hadde begynt i jobben som norsk konge. Det omhandler spesifikt prinsens gangart:

"Det var altsaa saaledes, at han under sit Ophold ved Phortet nøye (og en smule fjætret, hævde de onde Tunge) studerede Negræssernes visst kuede, men enddog stolte og grasiøse (eller maaske vaggende, ligesom en And eller en moderlig Panda) Gange opad Lejderen til Slaveskiberne.

Efter hans Hjæmkomst mødtes han af et Kongehuus i Pængesorge paa Grund af Sukkerblokaden, der kom som en Følge af den tredie Prøyssiske Krig mod Babylonerne. Som den mindre kiændte Prins no. 2, blev han tvungen til at optræde i Varietéerne i de egne af Landet, hvor han var ændda mindre kiændt (i det mædste Bollerup og Haderslev, samt rundt Limfjordens Rand), og tillige udklædt som et bebartet Fruentimmer.

I dette Øieblik, med de brændende Scenelamper og det drukne Plebeier-Publikums Skrigen dundrende mod sig, mindtes han de rythmisk vaggende Negræssers æggende Manér, og tænkte, at dette maaske skulde kunde tilfredsstille den kaade Hob dernede i Salen. Dessværre var han over halvtreds Alen høiere end selv den mæst gigantiske Pygmæ, og da han skulde stokke sine Tømmerstokke af nogle meterlange Lænder på kvindeligt Viis, opstod den fjoldete Tralt, der skulde kiændemærke ham, for Ræsten af hans Liv."


Dette er den berømte gangarten han vant det norske folk med; blant annet demonstrerte han den til folkets begeistring på vei ut fra Vinstra eller Otta på flukt fra tyskerten i aprildagene 1940, et berømt bilde jeg ikke klarer å oppdrive på nett, men det burde jo også være unødvendig, ettersom de fleste gode nordmenn sikkert husker det fra før.

Det går eventuelt an å se for seg en blanding av John Cleese og en full gås med snutehatt.

Anders K.,  22.11.05 17:38

Man kan nesten se det på dette bildet fra den gangen Kongen og Kronprinsen gjømte seg for tyske bombefly ombord på ferga til Sekken, jfr Knut Ødegårds berømte dikt "Far og Sønn":"Far og sønn
På ferja til Sekken
Tyske bombefly er over!
Tyske U-båter er under!
Fytti rakkern!
Hva har du i sekken,

Niste til mig?"

Eivind,  22.11.05 22:12

Jørgen,  23.11.05 08:52

Klassisk eksempel på mickey-mousing, Eivind.

Kjellove,  23.11.05 20:02

Dette er sannsynligvis den beste calcuttagutt-debatten noensinne.

Men for å spore debatten vekk fra Mikke Mus og "7th Heaven" ("Not Ultra-Conservative at All!" ifølge IMDb): For ca. ett år sia stod det i avisa at H7 kanskje pådrog seg syfilis eller noe lignende i Afrika, og det ble insinuert at det var derfor

A) han skjøt løskrutt, og Olav derfor var sønn av en fyr Maud i et anfall av legeromanhysteri hadde knulla i London
B) han hadde slik fjollete ganglag

På den annen, og langt mer kjedelige, side hjalp det ikke at alle filmopptak fra den gangen nå spilles av for fort.

Anders K.,  23.11.05 21:55

Eivind! Du er en skandale!

Jørgen,  24.11.05 00:32

Han blir best hvis du steker'n på 220 grader i 45 minutt. Gjerne med en spiseskje olivenolje og en klype Five Spice Powder. Mmmm... der siklet jeg på meg.

Anders K.,  25.11.05 10:00

For noen år siden stod det også i avisa at H7 var så klok og forutseende at han skjønte hvordan filmtempoet ville reduseres i fremtiden, regnet ut rammefrekvensdifferansen, og utførte alle sine bevegelser i henhold til det. Det er derfor hans samtidige synes han gikk fjollete og stakkato, mens det på film (riktignok ikke da, men nå (og for all fremtid, det var vel hans plan)) ser helt normalt ut. Noe det ikke var.

Så ikke tro på alt du leser eller ser. Men det er jo arti for ungan.

Kjellove,  25.11.05 15:51

Hvis H7 trodde filmtempoet ville reduseres i fremtida, var han dummere enn han så ut til.

Eivind,  25.11.05 16:23

Hmm.. H7 -> 7H -> 7th Heaven :o The plot thickens!

Det er noe helt feil med holdninga hans også. Han ser jo helt useriøs ut. Og den fjollete barten kan han stappe opp i rompa si.

Ida Lovise,  25.11.05 19:00

Hvor lett tror du det var å spå slike ting i den dynamiske og omskiftelige industrielle revolusjon-tida? Ikke akkurat småtteri, nei, faktisk. Dessuten var det min feil, ikke H7s. Han er jo ulastelig!
Torgar,  26.11.05 12:39

Hva hvis kongen stilte til stortinget, i royalist partiet eller noe slikt? Gi kongen makt eller fjern hele systemet og lei ut slottet til rike tullinger som kan bidra med andre inntekter til bananrepublikken Olje, nei mener Norge.

Eivind,  23.06.09 15:09

"Hva har du i sekken,
Niste til mig?"

Haha!
Category
Miscellaneous
Tags
veranda
vinter
verandamøbler
tre
balkong
altan
terasse
Views
4780
Google hits
11
Last google search
verandamøbler