Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 7 months, 1 week
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 7 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 7 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 7 months
Kort hår
Tor, 1 year, 7 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 1 month
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 4 months
50 book challenge
Camilla, 7 months, 2 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

John Graham Altman er en rar mann.

I dag kom det nyeste economist-nummeret, og jeg kastet meg selvsagt straks over det. I den forbindelse kom jeg over en artikkel som het "your woman or your rooster?", en tittel jeg må medgi gjorde meg nysgjerrig.
Den handlet om noen heller uheldige straffelovsbestemmelser i South Carolina, hvor man den samme uken stoppet et lovforslag som ville ha økt straffene for konebanking, samtidig som man lot passere en som gjorde hanekamper til en forbrytelse (det man på godt norsk kaller en "felony"). Konebanking er bare det man kaller en "misdemeanor" (omtrent på linje med en parkeringsbot). Feminister og enkelte andre er selvsagt ikke helt fornøyde, særlig med tanke på at staten har (et av) landets høyeste statistikker på drap av kvinner i forbindelse med mishandling i hjemmet. Det er her economist trekker inn denne mannen, John Graham Altman.

De aller fleste republikanere i South Carolina later nemlig til å innse det uheldige i denne sammenstillingen av lov-bestemmelser og har gått inn for å la den passere i en ny behandling. (Det nye foreslåtte lovforslaget vil gjøre det til en "felony" å slå kona ved tredje gangs overtredelse. Sammenlign med hanekampen). Men ikke John Graham Altman.

Denne mannen var sentral i undergravingen av høyere straffer for konebankere. Han erklærte at kvinner som ble slått ikke burde dra tilbake. Så lett er det jo. Deretter sa han til en kvinnelig reporter som spurte ham hvorvidt han virkelig mente at en hanes liv var mere verdt enn en kvinnes: "You're not very bright, and you'll just have to live with that."

Jeg setter pris på arrogante kommentarer like mye som enhver andre, men denne mannen evner virkelig ikke å tenkte før han snakker. Eller i det hele tatt. Han gir inntrykk av å være en rasistisk misogynist:

Dere husker kanskje hvordan han lobbet hardt for å ha føderasjons-flagget hengende på en offentlig bygning i South Carolina. Da svarte medlemmer av statens lovforsamling protesterte, erklærte han at de burde "quit looking at the symbols. Get out and get a job. Quit shooting each other. Quit having illegitimate babies."
Han har ifølge the economist også beskrevet Martin Luther King som "an enthusiastic serial adulterer" og anklaget et lovforslag mot kriminalitet rettet mot svarte og homofile for å gjøre "white heterosexuals second-class citizens". Endelig har han foreslått "Choose Death"-nummerskilt for pro-abort bilkjørere. Det siste skjønner jeg ikke noe av, men det sier jo litt om mannen og hvordan hjernen hans virker.

Konklusjon:
Jeg liker ikke John Graham Altman. Han får Trent Lott til å se smart og hyggelig ut.

Forøvrig vil jeg sterkt anbefale snooker-verdensmesterskapet som for tiden vises på eurosport. Hvem kunne ant at en så merkelig sport (logikken er mildt sagt underlig) kunne være så fengslende?

Comments

Tor,  02.05.05 22:47

Han høres ut som en temmelig ubehagelig fyr. Han burde bli banket opp av sin kone. Og en hane.

Are,  03.05.05 01:44

Hm. Er det virkelig slik at de fleste menneskene jeg kjenner personlig som holder til på venstresiden har blitt entusiastiske tilhengere av det høvelig lyseblå The Economist? Småpussig, egentlig. Personlig regner jeg med at jeg kommer til å bli ivrig Venstre-tilhenger etter et par år til med ett Economist i uka...

Verre er det at jeg fremdeles får mitt Economist nesten en uke for seint her ute i bushen. Jeg har klaget to eller tre ganger, uten noen endring whatsoever. Det medfører sånne ubehagelige situasjoner som dette, når Camilla refererer artikler og jeg gremmes. Ja ja. Jeg skal ikke klandre Camilla for det. Jeg sender heller enda en klage-post. Død og fordervelse!

Forøvrig er det bare å konkludere med at en hel del mennesker ikke er helt rett. Samtlige som har lest dette har antakelig fått med seg at en dommer i Florida nekter ei 13 år gammel jente å ta abort - siden hun ikke er ung nok til å vite nok om de medisinske konsekvensene. Dette på tross av at Florida har en lov som spesifikt sier at mindreårige ikke må snakke med sine foresatte før de får ta abort. Velvelvel.

Anders G.,  03.05.05 01:47

Jepp, han hørtes ikke helt smell ut. Snooker er definitivt fengslende, har blitt sittende noen timer jeg også ja..

Camilla,  03.05.05 12:19

Are:
Jeg har alltid vært tilhenger av Economist. Så lenge man ikke leser økonomi-delene er de som regel veldig fornuftige.
Jeg ble litt redd da jeg leste deres evaluering av valget i Storbritannia og begynte og lure på om jeg egentlig burde støtte Lib Dems...
Men jeg tror ikke det.

Torgar,  03.05.05 12:35

Kult å lære nye ord, sånn som misogynist :) .

Denne mannen, som virker ca 200 år feilplassert, får faktisk KRF til å se litt mindre fanatiske ut.

Torgar
Category
Miscellaneous
Tags
misogyni
tullinger
Views
4229